Ζώδια 2012: Τι μας είπαν για εσάς τα άστρα;

Αφού προκοπή από τα «αστέρια» (sic) που μας κυβερνούν δεν βλέπουμε, απευθυνθήκαμε στα άλλα αστέρια, μπας και μας διαφωτίσουν για το τι μας περιμένει μέσα στο 2012. Σκούρα -μας είπαν- γενικώς τα πράγματα, οπότε ας το ρίξουμε «στην τρελή».
Ζώδια 2012: Τι μας είπαν για εσάς τα άστρα;
της Έλενας Μπούλια

Το 2012 θα είναι μία χρονιά μεγάλων αλλαγών και επαναπροσδιορισμού του τρόπου ζωής μας –και δεν περιμένουμε κανέναν αστρολογικό χάρτη να το προβλέψει αυτό. Με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να βρίσκονται ακόμα στην αρχή τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν, θα αργήσουν να βρουν λύσεις.

Για τους Κινέζους, το 2012 θα είναι η Χρονιά του Δράκου. Αυτό στην πράξη μεταφράζεται ως διεθνείς συρράξεις, κοινωνικές αλλαγές αλλά και έντονα φυσικά φαινόμενα με υπαίτιο το νερό (π.χ. τσουνάμι και πλημμύρες). Για τους Μάγια, πάλι, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα καταστραφεί ολοκληρωτικά ο κόσμος.

Λιγότερο καταστροφολογικές οι δικές μας προβλέψεις για το 2012 και με γερές δόσεις χιούμορ, αποκαλύπτουν όλα αυτά που ελπίζετε, φοβάστε και περιμένετε να σας συμβούν –όπως ακριβώς μας τα είπαν τα άστρα.

Κριός: Υπομονή και ξερό ψωμί
Καθώς είστε παρορμητικοί από τη φύση σας και δεν αντέχετε να περιμένετε να σας συμβούν όλα αυτά που νομίζετε πως θα γίνουν για καλό, το 2012 θα σας βρει ανυπόμονους και αγχωμένους. Ως προς τον ερωτικό τομέα… φέτος γάμος γίνεται, εκεί προς τα τελευταία τρίμηνα του έτους, για να σας φύγει πια αυτό το άγχος και να βάλετε «τικ» στο κουτάκι ΓΑΜΟΣ του μυαλού σας. Ωστόσο, έχετε άπλετο χρόνο μπροστά σας για να αναθεωρήσετε ως προς το τι αγαπάτε πιο πολύ: Το άτομο που έχετε δίπλα σας ή την καριέρα σας;

Η καριέρα σας πάντως, όπως πάντα, θα συνεχίσει να κυμαίνεται από τα ψηλά στα χαμηλά. Δουλειά για εσάς πάντα θα υπάρχει –οι απολαβές πάλι, είναι κάτι πολύ σχετικό για τον κάθε Κριό…

Ταύρος: Αποφάσεις με βάρος
Για τον «άρρωστο» με τη σταθερότητα και το πρόγραμμα Ταύρο, το να ζορίζεται οικονομικά και να αγχώνεται για το μέλλον της δουλειάς του, είναι μαρτύριο. Πολύ εύκολα, λοιπόν, γίνεται πεισματάρης και νευρικός και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ελέγξετε την ζόρικη χρονιά που ξεκινά, αν δεν θέλετε να επηρεάσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και την οικογενειακή σας ισορροπία. Τα πράγματα, άλλωστε, όπως τουλάχιστον μας είπαν τ’άστρα, δεν θα είναι τόσο τραγικά όσο φοβάστε (θα είναι χειρότερα!).

Μία καλή ιδέα, για να εξασφαλίσετε εσείς οι Ταύροι χρήμα και ψυχοσωματική υγεία, είναι να μειώσετε λίγο τα γλυκά και να αρχίσετε κανένα σπορ, μπας και σας κοπεί λίγο η όρεξη, χάσετε λίγο βάρος και μπείτε στα παλιά σας ρούχα.

Δίδυμοι: Χα! Ατιμούτσικα!
Ο νέος χρόνος σας τιμωρεί για τις αμαρτίες σας! Ποιες αμαρτίες; Αυτές που έχετε κάνει στο παρελθόν, αυτές που συνεχίζετε να κάνετε αυτή τη στιγμή που μιλάμε και αυτές που θα κάνετε μέσα στο 2012 –γιατί είναι αδύνατον για έναν Δίδυμο να μην αμαρτήσει με κάποιον τρόπο. Και πώς σας τιμωρεί; Με επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν θα έχουν τέλος, με χρήματα που όπως θα μπαίνουν στις τσέπες σας, έτσι θα βγαίνουν και… με έναν έρωτα, που όσο κι αν δεν μπορείτε να το διανοηθείτε τώρα που είστε πολύ υπεράνω, θα σας αλλάξει τα φώτα. Όχι γιατί έτσι σας αρέσει, αλλά γιατί έτσι σας αξίζει.

Καλά, μην κάνετε έτσι. Άλλοι θα ζήλευαν την τύχη σας!

Καρκίνος: Είστε έτοιμοι; Σας έρχεται…
Όσο κι αν επιδιώκετε να διανύετε ήρεμο βίο, είναι οι καταστάσεις τέτοιες -και το επιρρεπές σας πνεύμα- που δεν σας αφήνουν να «γειάνετε». Το 2012, σύμφωνα με τους πλανήτες σας, θα είναι μία χρονιά που θα κάνει κοιλιά. Όχι, δεν θα πάρετε βάρος -όπως οι περισσότεροι από εσάς τρέμετε- το αντίθετο μάλιστα. Ενώ στην αρχή όλα θα κυλούν ήρεμα και απλά, εκεί προς τα μέσα του χρόνου -μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου- θα σας έρθει μία σφαλιάρα από την οποία θα αργήσετε να συνέλθετε.

Οι επιπτώσεις της «σφαλιάρας» δεν θα είναι απαραίτητα αρνητικές -περισσότερο διαφωτιστικές θα τις χαρακτηρίζαμε-, και θα διαρκέσουν το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. Μετά η ζωή σας θα μπει και πάλι σε φυσιολογικούς ρυθμούς «μουργέλας».

Λέων: Τσιιι-φούτη!
Αν και το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε ήδη τι θα σας συμβεί μέσα στο 2012, αφενός γιατί είστε ο Τσακ Νόρις του ζωδιακού και αφετέρου γιατί ό,τι και να σας συμβεί είστε αρκετά έξυπνοι και αρκετά ικανοί για να το ξεπεράσετε, μάθετε το εξής: Το 2012 ο έρωτας δε θα μένει πια εδώ. Θα μετακομίσει κάπου όπου ο εγωκεντρισμός και ο εξυπνακισμός θα είναι έννοιες άγνωστες και θα σας αποχαιρετήσει με ανακούφιση. Μήπως, λοιπόν, να ξεκαβαλούσατε λίγο και να ενδιαφερόσασταν και για τον/την σύντροφό σας;

Από την άλλη, το προνοητικό σας πνεύμα σας έχει μεριμνήσει και παρά τη γενικότερη κακή οικονομική εικόνα, εσείς το’χετε το κομποδεματάκι σας, θα βάλετε και λίγο πλάτη και μια χαρά θα την «περάσετε» και φέτος. Και σταματήστε να γκρινιάζετε ότι δεν έχετε λεφτά –δεν είστε πια πιστευτοί.

Παρθένος: Ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση
Η ευφυΐα και η πολυμάθειά σας δεν καταφέρουν πάντα να κατευνάσουν τις φοβερές απαιτήσεις σας από τους άλλους (αλλά και από τον εαυτό σας) και αυτό θα είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να «δουλέψετε» φέτος, καθώς η χρονιά προβλέπεται άκρως πιεστική από όλες τις απόψεις. Τα επαγγελματικά σκαμπανεβάσματα θα σας αναγκάσουν πραγματικά να σηκώσετε μανίκια και να αποδείξετε όλα αυτά που θέλετε να δείχνετε ότι αξίζετε –και αν το κάνετε, εκεί προς τα τέλη του χρόνου, δεν υπάρχει λόγος για να μην ανταμειφθείτε (καλά, μην φαντάζεστε τίποτα τρελές ανταμοιβές!).

Ο ερωτικός τομέας θα είναι το δεύτερο ρινγκ στο οποίο θα αναγκαστείτε -τύπου τραβάτε με κι ας κλαίω- να χάσετε τη μάχη, με την έννοια ότι θα (πρέπει να) υποκύψετε (μία φορά και εσείς) στις εκκλήσεις του/της συντρόφου σας για αυτό το κάτι παραπάνω. Ε, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει κι ας συναντήσει την άλλη.

Ζυγός: Τουλάχιστον έχετε την υγεία σας
Ενώ είστε εργατικοί και αφοσιωμένοι σε αυτό που αναλαμβάνετε να κάνετε -και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό- και ενώ πραγματικά αποζητάτε τον έρωτα και την τρυφερότητα, κάτι φέτος δεν πάει καλά… Στον επαγγελματικό τομέα οι απολαβές θα είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να αποταμιεύετε από τα… χθες. Στον ερωτικό τομέα -φταίτε βέβαια και εσείς λίγο εδώ- τα πράγματα θα είναι ψυχρά έως παγωμένα και οι απεγνωσμένες προσπάθειές σας να το συζητήσετε θα πέφτουν στο κενό. Γιατί; Γιατί δεν γίνεται πάντα να κάνετε το δικό σας. Hello!!!

Το καλό νέο -που λέει και το ανέκδοτο- είναι ότι η υγεία σας θα βαίνει καλώς. Τα άστρα το λένε, όχι εμείς. Μη σας πάρουμε και στον λαιμό μας…

Σκορπιός: Έτσι όπως στρώσατε
Σας έφαγε ο έρωτας και τώρα θα τον φάτε κι εσείς (στη μάπα). Οι δεσμεύσεις στις οποίες εμπλακήκατε προς τα τέλη του 2011, φέτος θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Θέλατε νέα σχέση (είστε και ερωτιάρηδες, τι να σας κάνουμε;), θέλατε γάμους και παιδιά; Δείτε φέτος και την άλλη πλευρά του νομίσματος και νοσταλγήστε όλα αυτά που κάποτε σας γεννούσαν πάθη ανομολόγητα. Δεν υπάρχουν πια. Τα πάτησε το τρένο.

Από την άλλη, η δουλειά είναι πάντα ένας τομέας-καταφύγειο όταν όλα εκεί έξω σας κυνηγούν να σας κατασπαράξουν και σε αυτήν θα καταφύγετε ξανά, διοχετεύοντας όλη την ενέργεια και την δημιουργικότητα που σας χαρακτηρίζει. Και από εκεί -πιστέψτε τ’άστρα- μόνο επιτυχίες έχετε να περιμένετε.

Τοξότης: Family rules
Μία καλή χρονιά αναμένεται για τους Τοξότες το 2012, εκτός αν φροντίσουν οι ίδιοι -υποκινούμενοι από τα πάθη τους- να την «μπιπ». Στον ερωτικό τομέα ο χρόνος θα φέρει αλλαγές, οι οποίες για πολλούς από εσάς θα είναι πρωτόγνωρες και θα σας ενθουσιάσουν. Κάποιοι θα δημιουργήσετε -ή θα αυξήσετε την υπάρχουσα- οικογένεια, κάποιοι άλλοι θα βιώσετε έναν νέο έρωτα, αφήνοντας ελαφρά τη καρδία πίσω τον παλιό (όπως κάνετε πάντα, άλλωστε) και αφού τα πετύχετε όλα αυτά, πάλι προς τα τέλη του χρόνου θα βαρεθείτε και θα θέλετε κι άλλη ανανέωση. Ε, υπομονή μέχρι το 2013.

Επαγγελματικά, οι εδώ και πολύ καιρό προσπάθειές σας για το κάτι τι παραπάνω φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τα άστρα, πως αρχίζουν να καρποφορήσουν. Και εσείς τι θα κάνετε γι’αυτό; Θα επιστρατεύσετε τον υπερκαταναλωτισμό σας και θα νιώσετε για ακόμα μία φορά πως αφού ψωνίζετε, υπάρχετε.

Αιγόκερως: Μήπως να ξυπνούσατε;
Η θετική αύρα που σας διέπει και η -σε λογικά πλαίσια- φιλοδοξία σας, όσο συμπαθητικό και αγαπητό άτομο σας κάνουν, άλλο τόσο σας «τυφλώνουν» μερικές φορές, σε σημείο που αδυνατείτε να δείτε ποιοι αξίζουν την αγάπη και την προσπάθειά σας και ποιοι όχι. Το 2012, υπόσχονται τα άστρα, θα κάνει ακριβώς αυτό: Θα σας ανοίξει τα μάτια και θα σας ταρακουνήσει, μπας και ξυπνήσετε.

Στον επαγγελματικό τομέα, στον οποίον φροντίζετε πάντα να είστε άψογοι, αν δεν «πατήσετε λίγο πόδι» και δεν ορθώσετε ανάστημα, κανείς δεν θα αναγνωρίσει την αξία σας. Αντίθετα, είναι πολλοί αυτοί που θα επιδιώξουν να σας φάνε «λάχανο». Δεν ξέρουν, όμως, με ποιον έχουν να κάνουν (ή μήπως ξέρουν;).

Υδροχόος: Κι αν σου κάτσει;
Η θύελλα που σας περιβάλλει αυτή τη στιγμή προβλέπεται να λήξει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 -βέβαια, μία άλλη περιμένει στη γωνία και εσείς θα την υποδεχθείτε μετά χαράς, γιατί τέτοιοι ήσασταν πάντα- όμως… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Δική σας φιλοδοξία φέτος είναι να ερωτευτείτε. Τα άστρα τα ρωτήσατε; Και άντε, πες, σας κάνουν την χάρη εκεί περί τα μέσα του 2012 και σας φέρνουν ένα νέο πρόσωπο. Έλα μου, όμως, που ούτε αυτό σας κάνει και πάλι προς τα τέλη του έτους θα καταριέστε είτε τους άντρες (που δεν υπάρχουν πια) είτε τις γυναίκες (που είναι όλες «εταίρες»).

Επαγγελματικά, τα πράγματα δείχνουν καλύτερα. Όσο κι αν αυτή τη στιγμή η καριέρα λίγο σας νοιάζει, επειδή είναι τέτοια η φύση σας –του εργασιομανή- πάλι εκεί θα καταλήξετε να έχετε επιτυχίες. Ε, μην έχουμε και παράπονο, μέρες που’ναι…

Ιχθύες: Στον κόσμο σας (και εκεί να μείνετε)
Μικρή σημασία έχει για εσάς που ξεκινά μια νέα χρόνια –όλα αυτά τα μικροαστικά σας φαίνονται τόσο πασέ. Εσείς πλέετε σε πελάγη ευτυχίας –most of the time, τουλάχιστον- και εκεί μπορείτε να παραμείνετε για αρκετό καιρό ακόμα και το 2012. Με τον έρωτα βαρκάρη, τις τσέπες άδειες και τα μυαλά στα κάγκελα, θα καταφέρετε ξανά να επιβιώσετε, ακόμα κι αν ο κόσμος έξω καίγεται. Μέχρι, τουλάχιστον, ο βαρκάρης να σας εκνευρίσει με τη μιζέρια του να σας πηγαίνει μονίμως στα ρηχά, οπότε εύκολα θα μεταμορφωθείτε σε πιράνχας και θα τον φάτε ζωντανό, αναλαμβάνοντας εσείς κουπί.

Δεν θέλω, όμως, επιπολαιότητες (βρήκα άνθρωπο να το πω!): Τα άστρα λένε να αφήσετε τα μακρόπνοα επαγγελματικά σχέδια φέτος γιατί δεν σας θέλει. Και βάλτε κανένα φράγκο (ή δραχμή που είναι και πιο επίκαιρη) στην άκρη γιατί -δεν ξέρω αν το μάθατε- περνάμε οικονομική κρίση, βρε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v