Ποιο είναι το νέο σας ζώδιο;

Τα μάθατε τα νέα; Δεν είστε, λέει, πλέον Ταύροι. Και πολλοί από εσάς τους Τοξότες, ανήκετε πια σε ένα δέκατο τρίτο ζώδιο. Τα νέα διαδίδονται με… διαστημική ταχύτητα και οι «ειδικοί» ερευνούν αν η μετατόπιση του άξονα της Γης προκάλεσε ριζικές αλλαγές στον ζωδιακό κύκλο.
Ποιο είναι το νέο σας ζώδιο;
Τζάμπα διαβάζατε πολλοί από εσάς μέχρι τώρα τις ζωδιακές προβλέψεις καθημερινά με «θρησκευτική» προσήλωση. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται αμερικανικά δημοσιεύματα, που από χθες προκαλούν πανικό σε όλους τους «αστρόφιλους», οι οποίοι βλέπουν την ζωδιακή τους ταυτότητα να… περνάει υπαρξιακή κρίση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της StarTribune, τα δώδεκα γνωστά ζώδια και ο καθορισμός του ζωδιακού κύκλου προέκυψαν πριν από 3.000 χρόνια, κατά την ακμή των Βαβυλωνίων. Έκτοτε, όμως, όπως λένε εκπρόσωποι της «Κοινότητας του Πλανητάριου της Minnesota», ο άξονας της Γης μετατοπίστηκε ελαφρώς, με αποτέλεσμα, σήμερα, όταν οι αστρολόγοι λένε πως «ο Ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό του Ιχθύ», στην πραγματικότητα δεν είναι.

Πρακτικά, τα ζώδια μετατοπίστηκαν περίπου έναν μήνα προς τα πίσω, και χιλιάδες «πιστοί» του ωροσκοπίου τους από χθες σπεύδουν να στείλουν μηνύματα απόγνωσης μέσω του Twitter. Μάλιστα, με τα νέα δεδομένα, υποτίθεται πως η μετατόπιση επανέφερε στο προσκήνιο ένα δέκατο τρίτο ζώδιο που είχαν απορρίψει οι Βαβυλώνιοι, αυτό του Οφιούχου, το οποίο περικλείει τους περισσότερους από τους –μέχρι σήμερα- Τοξότες.

Ωστόσο, μην βιαστείτε να διαγράψετε από την μνήμη σας όλα όσα πιστεύατε για το προσωπικό σας ζώδιο και για το πόσο ταιριάζει με αυτό του συντρόφου σας. Οι αστρονόμοι και οι αστρολόγοι –δύο ομάδες που συνήθως δεν πάνε χέρι-χέρι, συμφωνούν ότι αυτά δεν είναι νέα. «Οι αστρονόμοι γνώριζαν γι’ αυτό από το 130π.Χ. Ο Ίππαρχος ήξερε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί», δήλωσε η Parke Kunkle, μέλος της Κοινότητας του Πλανηταρίου της Minnesota. «Με εκπλήσσει που υπήρξε μια τέτοια έκρηξη γι’ αυτό το ζήτημα από χθες», συμπλήρωσε.

Η Susan Miller, γνωστή Αμερικανίδα αστρολόγος αποκάλεσε την είδηση γελοία. «Αυτά τα γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Δεν είναι οι αστερισμοί που μας προϊδεάζουν για το τι θα συμβεί, είναι οι πλανήτες! Οι αστερισμοί είναι απλά μηχανισμοί μέτρησης», είπε.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις νέες ημερομηνίες που καθορίζουν τα ζώδια σας. Αν εμπιστεύεστε τα νέα δεδομένα, δείτε παρακάτω τι ζώδιο είστε πλέον.

Κριός: 19 Απριλίου – 13 Μαΐου
Ταύρος: 14 Μαΐου – 19 Ιουνίου
Δίδυμοι: 20 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 21 Ιουλίου – 9 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 31 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου – 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 30 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 18 Δεκεμβρίου – 18 Ιανουαρίου
Αιγόκερως: 19 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου
Ιχθύς: 12 Μαρτίου – 18 Απριλίου

Πηγή: ABCnews
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v