Προσωπικές φωτογραφίες του Zuckerberg… στο φως

Το Facebook εκτίθεται χάρη σε «hackers» που εντόπισαν κενά στην ασφάλεια του κοινωνικού δικτύου, και τα επεσήμαναν «κλέβοντας» προσωπικές φωτογραφίες του Mark Zuckerberg, στις οποίες μαγειρεύει, πίνει, φλερτάρει και… κρατάει κόκορες.
Προσωπικές φωτογραφίες του Zuckerberg… στο φως
Παρουσιάσεις επί παρουσιάσεων συνηθίζει να κάνει το Facebook για την «άτρωτη» ασφάλειά του και για τις δυνατότητες προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Μία ομάδα «χάκερ» διαφωνούσε, και το απέδειξε εντοπίζοντας ένα bug στο σύστημα ασφαλείας του και δημοσιοποιώντας προσωπικές φωτογραφίες του ιδρυτή του, οι οποίες υποτίθεται πως ήταν κρυφές για το κοινό.

Οι χάκερ ήταν στην ουσία τα μέλη ενός φόρουμ για bodybuilders, οι οποίοι βάλθηκαν να εντοπίσουν τρωτά σημεία στο Facebook. Και τα κατάφεραν: Όταν ανέφεραν πως μια φωτογραφία κάποιου χρήστη είναι ακατάλληλη, επειδή για παράδειγμα περιέχει πορνογραφικό περιεχόμενο, το δίκτυο τους παρέθετε μία σειρά από φωτογραφίες του ίδιου χρήστη, ανεξάρτητα αν οι ρυθμίσεις τους δεν προέβλεπαν πρόσβαση σε μη φίλους, για να αναφέρουν αν βλέπουν παρόμοιο ακατάλληλο περιεχόμενο και σε αυτές.

Κάπως έτσι, οι «χάκερ» αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα στο Facebook, βάζοντας στο στόχαστρο του bug τον ίδιο τον ιδρυτή του, τον Mark Zuckerberg. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, απέκτησαν πρόσβαση σε 14 «κρυφές» φωτογραφίες του, και τις δημοσιοποίησαν εδώ επισημαίνοντας τις αδυναμίες του συστήματός τους.

Από την πλευρά του το Facebook έσπευσε να διορθώσει το λάθος, που όπως ανακοίνωσε οφειλόταν σε αλληλεπιδράσεις κωδίκων ασφαλείας, και πλέον το bug του συστήματος δεν υπάρχει. Πάντως, εφόσον οι φωτογραφίες του Zuckerberg έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, το Facebook δήλωσε πως δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι φωτογραφίες του Zuckerberg αποκαλύπτουν πολλά από την πρόσφατη προσωπική του ζωή και την καθημερινότητά του, όπως τις… ορνιθοτροφικές του ανησυχίες, όπως θα διαπιστώσατε ήδη από την παραπάνω φωτογραφία. Οι μαγειρικές του ικανότητες στο sushi, οι χαλαρές συζητήσεις με την σύντροφό του, οι πόζες με ένα μαλλιαρό σκυλάκι αλλά και με τον Μπάρακ Ομπάμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο «σπαρταριστό» υλικό.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες στο photogallery του δημοσιεύματος.

ΠηγήBBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v