Διάσημοι στο Twitter: «Ακολουθώντας» τα… αστέρια

Τι κάνει ο Chuck Norris στον ελεύθερό του χρόνο; Γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί η Lady Gaga; Τι «σκαρώνει» στο νέο του χριστουγεννιάτικο άλμπουμ ο πιτσιρικάς Justin Bieber; «Παρακολουθείστε» χωρίς τύψεις τα πιο δημοφιλή προφίλ των celebrities στο Twitter.
Διάσημοι στο Twitter: «Ακολουθώντας» τα… αστέρια
Κουτσομπολιό, ενημέρωση, «σκότωμα» του ελεύθερου χρόνου, παιδικά απωθημένα. Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίον το κάνουμε, η διαδικτυακή… παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των celebrities, έστω και μέσω των προφίλ τους στο Twitter, μόνο βαρετή δεν μπορεί να είναι. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για stars – μεγαθήρια της μουσικής, της κινηματογραφικής ή ακόμα και της πολιτικής σκηνής όπως η Lady Gaga, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και το – αμφιλεγόμενο – παιδί θαύμα Justin Bieber.

Την στιγμή λοιπόν που στο Facebook τα fake προφίλ των διασήμων αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς, στο Twitter τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και… αυθεντικά. Ποιοι είναι λοιπόν αυτή την στιγμή οι πιο δημοφιλείς διάσημοι στο Twitter και τι στο καλό twit- άρουν; 

Britney Spears 
Followers: 11,476,008
 
Το προφίλ της Britney ανανεώνεται τόσο από την ίδια –η οποία υπογράφει τα twits της –Brit– όσο και από τον manager της, Adam Leber, ο οποίος κάνει συχνά re-tweet τον εαυτό του –ιδιαίτερα όταν τα posts στο δικό του προφίλ αφορούν με κάποιο τρόπο την Britney. Αν και τον τελευταίο καιρό η τραγουδίστρια – είδωλο εκατομμυρίων teenagers δεν χάνει ούτε… tweet χωρίς να αναφέρει τα πιτσιρίκια της, δεν παύει να αποτελεί μια celebrity που συνεχίζει να τραβά τα φώτα της – διαδικτυακής ή μη – δημοσιότητας. 

Justin Bieber 
Followers: 15,036,434

Ο αμφιλεγόμενος και ταλαντούχος πιτσιρικάς ενημερώνει μέσω του προφίλ του παραπάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια followers για οτιδήποτε έχει να κάνει με την επαγγελματική, αλλά και προσωπική του ζωή. Είναι μάλιστα τέτοια η… μανία των φανατικών του οπαδών, που κατά μέσο όρο κάνουν εξήντα retweets όσων γράφει ο Bieber ανά δευτερόλεπτο! Δεν λείπουν βέβαια και οι διάσημοι followers του νεαρού. Ο Kanye West για παράδειγμα έγραψε δημόσια στο δικό του λογαριασμό ότι έχει κολλήσει με το τραγούδι του Justin "Runaway Love" και ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί μαζί του. 

Lady Gaga 
Followers: 16,544,531

H «mother monster» όπως την αποκαλούν, είναι αυτή τη στιγμή η celebrity με τους περισσότερους followers στο Twitter, διαθέτοντας παραπάνω από δεκαέξι εκατομμύρια «little monsters» όπως αποκαλεί τους fans της. Στο προφίλ της, το οποίο ανανεώνει διαρκώς με νέα tweets σχετικά με επικείμενες συνεργασίες, εντυπώσεις της από tours στα οποία συμμετέχει, καθώς και απόψεις για ο,τι βλέπει στην τηλεόραση. Πρόσφατα μοιράστηκε με τους followers της σε αποκλειστικότητα το νέο μουσικό της βίντεο με τίτλο «Marry the Night». 

Barack Obama 
Followers: 11,385,477

O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ξανά τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να κερδίσει την επανεκλογή του το 2012, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Twitter. Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα, συμμετείχε σε “συνεδρίαση” ερωτήσεων και απαντήσεων με τους Αμερικανούς μέσω του προφίλ του στο Twitter. 

Sylvester Stallone 
Followers: 365,600

Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου σήκουελ Expendables 2, το twitter του Sly έχει πάρει φωτιά. Ο θρυλικός «Ρόκυ» δεν χάνει ευκαιρία να απαντήσει σε tweets των θαυμαστών του σχετικά με την νέα του ταινία, αλλά και να αστειευτεί με τα «φιλαράκια» του τον Arnold και τον The Rock. 

Chuck Norris 
Followers: 8,976

Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ Chuck Norris έχει δικό του προφίλ στο twitter, ενώ σύμφωνα με φήμες ανάμεσα στους followers τους είναι και ο ίδιος ο Θεός. Ο θρύλος των ταινιών δράσης δεν σταματά να ενημερώνει τους fans του για νέα διαφημιστικά clips στα οποία συμμετέχει (αποκορύφωμα αυτό για το World of Warcraft) και να ποστάρει φωτογραφίες και νέα από τα γυρίσματα του Expendables 2.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v