Εσείς, τι θα ρωτούσατε τον Stephen Hawking;

Αναρωτιέστε γιατί είπε να μην προκαλούμε τους εξωγήινους; Πώς είναι τόσο σίγουρος ότι το Μποζόνιο Higgs δεν θα βρεθεί όσο και αν ψάχνουν οι επιστήμονες του CERN; Ορίστε η ευκαιρία σας να τον ρωτήσετε.
Εσείς, τι θα ρωτούσατε τον Stephen Hawking;
Αναρωτιέστε πώς γλίτωσε η Ευρώπη την μετατροπή της σε μαύρη τρύπα όταν τέθηκε σε λειτουργία ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN; Δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τις μαύρες τρύπες; Θέλετε να μάθετε πρώτοι απ’ όλους αν το Μποζόνιο Higgs υπάρχει τελικά ή όχι; Μπορείτε να ρωτήσετε τον μεγαλύτερο εν ζωή επιστήμονα –και μάλιστα σχεδόν απευθείας.

Ο φυσικός και συγγραφέας Στίβεν Χόκινγκ θα γίνει 70 χρονών τον Ιανουάριο. Καθόλου άσχημα για έναν άνθρωπο που του είπαν ότι είχε μόλις μήνες ζωής το 1963, όταν διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Με αυτή την ευκαιρία το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ διοργανώνει ένα επιστημονικό συνέδριο, το The State of the Universe (η κατάσταση του σύμπαντος) στο οποίο ο καθηγητής Hawking θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία, με θέμα τις μαύρες τρύπες και το Big Bang.

Άλλα φωτισμένα μυαλά που θα μιλήσουν στο τριήμερο συμπόσιο είναι ο βραβευμένος φέτος με Νόμπελ φυσικής Saul Perlmutter και ο αστρονόμος Lord Rees.

Ο καθηγητής Hawking έχει επίσης συμφωνήσει να δώσει συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, και –δεδομένης της εορταστικής του φύσης– το BBC αποφάσισε να δώσει βήμα στους αναγνώστες του, για να επικοινωνήσουν με τον εξυπνότερο άνθρωπο του κόσμου, θέτοντας του μια ερώτηση.

Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στον Stephen Hawking μέχρι την Παρασκευή, χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ, μέσω της σελίδας του BBC στο Facebook ή στο Twitter, @bbcr4today. Αν χρειάζεστε ιδέες, ή θέλετε να συζητήσετε την ερώτησή σας πριν την θέσετε, χρησιμοποιήστε το hashtag #AskHawking στο Twitter.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v