CERN: Ξεναγήσεις εκεί που γράφεται η Ιστορία
Θέλετε να δείτε από κοντά τον Μέγα Επιταχυντή; Να μάθετε περισσότερα για την αντι-ύλη; Να αναζητήσετε μαζί με τον Dr. Higgs και την παρέα του το σωματίδιο του θεού; Εύκολο. Αρκεί να κλείσετε αεροπορικά και ξενοδοχείο στη Γενεύη. Τα υπόλοιπα είναι δωρεάν. Εντελώς.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από τις 9.00 έως τις 14.00, το εξειδικευμένο προσωπικό του CERN αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου… ναού της επιστήμης, στα αγγλικά ή τα γαλλικά –ή και σε άλλες γλώσσες, αναλόγως διαθεσιμότητας– και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι
Ξεναγήσεις διοργανώνονται και για γκρουπ άνω των 12 ατόμων, καθώς και για σχολεία, αν και το Κέντρο Ερευνών προειδοποιεί ότι οι ξεναγήσεις δεν ενδείκνυνται για παιδιά κάτω των 14 ετών, τα οποία προφανώς θα βαρεθούν. Μετά την ξενάγησή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε και τις δύο μόνιμες εκθέσεις του Κέντρου, την έκθεση Microcosm και τη γνωστή από τις φωτογραφίες που πρωταγωνιστούν εδώ και καιρό στον Τύπο Σφαίρα της Επιστήμης και της Καινοτομίας. 




