Μαραθωνοδρόμος ετών 100!

Τα 100 χρόνια που κουβαλά στην πλάτη του, δεν εμπόδισαν έναν φανατικό μαραθωνοδρόμο να καλύψει τα 42.195 μέτρα στον εντυπωσιακό χρόνο των 8:25:17. H εντυπωσιακή ιστορία του Fauja Singh ξεκινά 11 χρόνια πριν...
Μαραθωνοδρόμος ετών 100!
Πριν από μία εβδομάδα, τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για μία γυναίκα που γέννησε 7 ώρες αφότου πέρασε τη γραμμή τερματισμού στον μαραθώνιο του Σικάγου. Η δόξα της, όμως, δεν κράτησε πολύ, αφού αυτό το σαββατοκύριακο τα φώτα έκλεψε ο Fauja Singh που κάλυψε τα 42.195 μέτρα στην ηλικία των 100 ετών!

Ο αιωνόβιος μαραθωνοδρόμος που ανήκει στη θρησκεία των Σιχ, ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο του Toronto Waterfront στον εντυπωσιακό χρόνο των 8:25:17. Ο «Σίφουνας με το τουρμπάνι», όπως είναι το παρατσούκλι του, διένυσε την απόσταση με στυλ και… χιούμορ, φορώντας ένα κίτρινο T-shirt που έγραφε: «Οι Σιχ στην πόλη».

Ο Singh απολαμβάνει ήδη μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την ιδιαίτερη φυσική αντοχή του παρά το… προχωρημένο της ηλικίας του. Ξεκίνησε να τρέχει σε αγωνιστικό επίπεδο μετά τον θάνατο της γυναίκας και του γιου του, πριν από 11 χρόνια, όταν αντί να βυθιστεί στη θλίψη, προτίμησε να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Μαραθώνιος του Τορόντο ήταν η δέκατη συμμετοχή του Singh, όχι όμως και η τελευταία. Όπως λέει ο ίδιος, οι μέρες της δόξας του δεν έχουν τελειώσει, αφού ελπίζει να πάρει μέρος στη διαδρομή της Φλόγας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο.

Ο Singh αποδίδει την καλή υγεία και τη μακροζωία του στην απλή χορτοφαγική διατροφή, στην απουσία άγχους και -φυσικά- στο τρέξιμο. «Δεν θα σταματήσω να τρέχω μέχρι να πεθάνω», δηλώνει ο Singh. Και κάτι μας λέει ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή του…

O Fauja Singh δίνει συμβουλές ευζωίας και υγείας


Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v