Έρευνα: Ποια επαγγέλματα έχουν τα πιο βρώμικα γραφεία

Οι δικηγόροι και οι λογιστές έχουν από τα πιο ανθυγιεινά γραφεία, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ οι μισοί από αυτούς δεν γνωρίζουν για τα μικρόβια που… κατοικούν στα πληκτρολόγιά τους.
Έρευνα: Ποια επαγγέλματα έχουν τα πιο βρώμικα γραφεία
Τα βρώμικα γραφεία φιλοξενούν μικρόβια που μπορούν γρήγορα να εξαπλωθούν στο προσωπικό, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις βρίσκονται ενώπιον "πανδημίας" από άδειες ασθενείας λόγω κρυολογήματος και ιών, επισημαίνει νέα έρευνα κατά την οποία μελετήθηκαν εκατοντάδες γραφεία στη Βρετανία.

Μικρόβια βρέθηκαν σχεδόν στα δύο τρίτα των πληκτρολογίων υπολογιστών, ενώ ορισμένα από αυτά είχαν ακόμα και μούχλα.

Τα τηλέφωνα και τα γραφεία είχαν επίσης μικρόβια, όπως διαπίστωσε η εταιρεία ειδών γραφείου, «Viking», που πραγματοποίησε την έρευνα.

Οι δικηγόροι, οι λογιστές και όσοι εργάζονταν σε υπολογιστές ήταν οι πιο «ανθυγιεινοί» εργαζόμενοι της χώρας ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί ήταν πιθανότερο να έχουν μουχλιασμένα τρόφιμα στα γραφεία τους.

Πάνω από το μισό των εργαζομένων σε γραφεία δεν γνώριζαν ότι τα βακτήρια κρύβονται στα πληκτρολόγια, τα τηλέφωνα και τις οθόνες τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Viking» τα δύο τρίτα των εργαζομένων σε γραφεία παραδέχθηκαν ότι τρώνε στο γραφείο τους και στη συνέχεια δεν το καθαρίζουν.

Η περιβαλλοντολόγος υγείας, Dr Lisa Ackerley δήλωσε: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν μερικά πολύ ανθυγιεινά γραφεία στη Βρετανία, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς όσοι εργάζονται σε ενιαία γραφεία τείνουν να αρχίζουν να αρρωσταίνουν αυτή την περίοδο του έτους».

«Το διατηρείς τον εξοπλισμό, όπως τα τηλέφωνα, τα πληκτρολόγια και τα γραφεία –όσο το δυνατόν- χωρίς μικρόβια είναι ακόμη πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της εποχής γρίπης και κρυολογήματος», πρόσθεσε.

Πηγή: The Telegraph

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v