Έρευνα: Πρώτοι λένε οι άντρες το «σ’ αγαπώ»

Παρ’ όλη τη ρετσινιά του δεσμοφοβικού, οι άντρες δεν ντρέπονται να δείχνουν τα συναισθήματά τους και λένε πιο συχνά πρώτοι το «σ’ αγαπώ». Τουλάχιστον έτσι δείχνει νέα έρευνα η οποία καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να είναι πιο εκδηλωτικές σε μία σχέση.
Έρευνα: Πρώτοι λένε οι άντρες το «σ’ αγαπώ»
Τα στερεότυπα θέλουν τους άντρες να αποφεύγουν πεισματικά τη δέσμευση και τις γυναίκες να αναρωτιούνται ποιο τρένο πάτησε τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. Ωστόσο, νέα έρευνα καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τα κορίτσια να είναι πιο εκδηλωτικά σε μία σχέση, αφού οι άντρες είναι αυτοί που δεν διστάζουν να δείξουν τα συναισθήματά τους και να ξεστομίσουν πρώτοι τις «δύο μαγικές λέξεις».

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Personality and Social Psychology», βρήκε ότι τα δύο τρίτα των αντρών είπαν πρώτοι «σ’ αγαπώ», σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα 6 ολόκληρες εβδομάδες πριν το ανταποδώσει η σύντροφός τους. Μήπως, λοιπόν, έχουμε υποτιμήσει την αντρική τάση για ρομαντισμό;

Όχι, ακριβώς… Η Dr. Laura Berman, σε σχετικό άρθρο της στην εφημερίδα «Chicago Sun-Times», προειδοποιεί για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την άνευ ενδοιασμών εκδήλωση της αγάπης τους.

Εξηγεί ότι, σύμφωνα με την έρευνα, στους περισσότερους άντρες αρέσει να λένε και να ακούνε την περίφημη φράση πριν έρθουν σε σεξουαλική επαφή με το έτερον ήμισυ. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο άντρας προσφέρει οικειότητα επειδή θέλει σεξ, η γυναίκα προσφέρει σεξ επειδή θέλει οικειότητα… Οι άντρες συχνά πρέπει να κάνουν σεξ για να αισθανθούν πιο κοντά με τη σύντροφό τους, ενώ οι γυναίκες απαιτούν το ακριβώς αντίθετο».

Είτε ισχύει κάτι τέτοιο είτε όχι, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται σε αυτό που λένε τα περισσότερα ζευγάρια, ότι τελικά δεν έχει σημασία ποιος το είπε πρώτος.

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v