Ιαπωνία: Έσωσαν μωρό-δελφινάκι που βρέθηκε σε ορυζώνα

Η καταστροφική μανία της φύσης στην Ιαπωνία δεν έπληξε μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα. Η τύχη, ωστόσο, στάθηκε με το μέρος ενός νεογέννητου δελφινιού που το τσουνάμι είχε ξεβράσει σε ένα ρυζοχώραφο, αφού σώθηκε ύστερα από παρέμβαση φιλόζωων.
Ιαπωνία: Έσωσαν μωρό-δελφινάκι που βρέθηκε σε ορυζώνα
Τυχερό μέσα στην ατυχία του υπήρξε ένα νεογέννητο δελφίνι που το τσουνάμι είχε ξεβράσει σε ένα ρυζοχώραφο. Φιλόζωοι βρήκαν και οδήγησαν πίσω στη θάλασσα το μικρό θηλαστικό, βάζοντας τέλος στην περιπέτειά του.

Το δελφινάκι εντοπίστηκε στο πλημμυρισμένο χωράφι, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, εξήγησε ο Ryo Taira, ιδιοκτήτης pet shop που έχει επιδοθεί σε αγώνα διάσωσης ζώων μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. «Ένας άντρας που περνούσε από εκεί, είπε ότι είχε βρει το δελφίνι στον ορυζώνα και ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να το σώσουμε», επεσήμανε ο 32χρονος Ιάπωνας στο Reuters.

O Taira βρήκε το μήκους 1,2 μέτρων δελφίνι να προσπαθεί να επιβιώσει στο ρηχό θαλασσινό νερό που είχε λιμνάσει στο χωράφι. Απέτυχε, όμως, να το πιάσει με δίχτυ, γι’ αυτό βούτηξε στο χωράφι που δεν είχε οργωθεί ακόμη, και το έπιασε με τα χέρια.
«Ήταν ήδη πολύ αδύναμο και αυτός είναι πιθανόν ο μόνος λόγος που μπορέσαμε να το πιάσουμε».

Ο Taira το τύλιξε με βρεγμένες πετσέτες για να το μεταφέρει μέχρι την ακτή όπου το απελευθέρωσε και πάλι στη θάλασσα. Το δελφίνι φάνηκε να ανακτά τις δυνάμεις του όταν επέστρεψε στο φυσικό περιβάλλον του. «Δεν ξέρω αν θα ζήσει, αλλά είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το να πεθάνει σε ένα ορυζώνα», σχολίασε ο Taira στην εφημερίδα Asahi Shimbun.

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v