Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή στην Ιαπωνία

Σεισμός μεγέθους 8,9 Ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σηκώνοντας επικίνδυνα τσουνάμι που παρέσυραν από σπίτια μέχρι πλοία, τα οποία και ξέβρασαν στην στεριά. Δείτε video και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την φυσική καταστροφή.
Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή στην Ιαπωνία
Στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η σημερινή ανατολή επεφύλασσε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη στους Ιάπωνες. Ο Εγκέλαδος χτύπησε με δύναμη και ο σεισμός 8,9 Ρίχτερ με επίκεντρο 373 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο, στην Βόρεια Ιαπωνία, προκάλεσε πανικό, ζημιές και κύματα τσουνάμι ύψους ως και 10 μέτρων, που κατευθύνθηκαν προς την στεριά.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω video από την ζωντανή μετάδοση του CNN, το νερό και όλα όσα παρέσυρε μαζί του μοιάζει να κινείται αργά προς την ακτή, αλλά στην ουσία πρόκειται για ιλιγγιώδη ταχύτητα, λαμβάνοντας υπ' όψη τις αποστάσεις. Οι εικόνες μοιάζουν εξωπραγματικές, καθώς το κύμα εξαπλώνεται σαν λάβα προς τα σπίτια και τους αυτοκινητόδρομους.

[Δείτε το σχετικό video]


Ταυτόχρονα, ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, μετέδιδε εικόνες από τον "χείμαρρο" που κέρδιζε έδαφος. Δείτε παρακάτω το σχετικό video:


Αυτοκίνητα έπεσαν από γέφυρες, σπίτια πλημμύρισαν και, με το πρώτο κούνημα του σεισμού, χιλιάδες Ιάπωνες βρέθηκαν στους δρόμους, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Όπως μπορείτε να δείτε στα φωτογραφικά ντοκουμέντα (photo gallery), τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

[Δείτε το video με τις μετασεισμικές εικόνες]


Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας, ένας τόσο ισχυρός σεισμός σε ένα τόσο χαμηλό βάθος, μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι ειδικοί προειδοποιούν για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι και στις ακτές των γύρω χωρών, ενώ ήδη η Google ενεργοποίησε ειδικό Person Finder για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v