Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή υπερ-Πανσέληνο

Μπορεί η συννεφιά να μην μας άφησε να απολαύσουμε το μεγαλείο της «μεγαλύτερης» πανσέληνου των τελευταίων δεκαετιών, αλλά φωτογράφοι από όλον τον κόσμο φρόντισαν να μας στείλουν… στο φεγγάρι με τις εντυπωσιακές εικόνες του φαινομένου από τις γωνιές της Γης.
Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή υπερ-Πανσέληνο
Super moon. Έτσι αποκάλεσε ο διεθνής κόσμος το φαινόμενο που δέσποζε στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου. Μπορεί στα μέρη μας να πήραμε γεύση από σεληνιακό μεγαλείο μόνο την Παρασκευή, καθώς τα καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν μας επέτρεψαν να… ατενίσουμε προς τα πάνω το Σάββατο, αλλά στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, ο ουρανός ήταν γενναιόδωρος.

Η πανσέληνος του Μαρτίου συνέπεσε με το πέρασμα του φεγγαριού από το πλησιέστερο στην Γη σημείο τα τελευταία 18 χρόνια, με αποτέλεσμα να φαίνεται 30% μεγαλύτερο και 18% φωτεινότερο.

Φυσικά, αυτή η συγκυρία δεν άφησε ασυγκίνητους τους ρομαντικούς αυτού του κόσμου, όπως επίσης και τους φωτογράφους, που βγήκαν… παγανιά με τους φακούς τους για να αποτυπώσουν το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Δείτε στο photo gallery του δημοσιεύματος σπάνιες εικόνες απείρου ουράνιου κάλλους και ονειροπολήστε μαζί μας από τις πιο φωτεινές άκρες του κόσμου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v