Η βασίλισσα της Αγγλίας αναζητά φίλους στο Facebook

Μετά το YouTube και το Twitter, η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας επεκτείνει τους κοινωνικούς της ιστούς και στο Facebook αναζητώντας περισσότερους φίλους. Ποιος νοιάζεται, όμως, πραγματικά;
Η βασίλισσα της Αγγλίας αναζητά φίλους στο Facebook
Έναν λόγο παραπάνω έχει από σήμερα το Facebook για να αισθάνεται υπερήφανο: Στους 500 εκατομμύρια χρήστες του, προστίθεται πλέον η Αυτού Μεγαλειότης, Βασίλισσα της Αγγλίας.

Από σήμερα, οι χρήστες του Facebook θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις κινήσεις της βασιλικής οικογένειας, τις ανακοινώσεις της, τα νέα της, φωτογραφίες και video, μέσω της επίσημης σελίδας The British Monarchy.

Η δημιουργία της σελίδας στο Facebook μεταφράζεται ως μία προσπάθεια του βασιλικού οίκου να επεκτείνει την παρουσία του και στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιρροή των social media.

Το Twitter, το Facebook και το YouTube χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από οργανισμούς, κυβερνήσεις και άρχοντες της πολιτείας –το είδαμε, άλλωστε, και στις πρόσφατες εγχώριες εκλογές. Σελίδα στο Facebook έχει, μεταξύ άλλων, ο Λευκός Οίκος και η οικία του Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, 10 Downing Street.
 
Το Μπάκινγκχαμ, το οποίο συνεργάστηκε με το Clarence House και το Royal Collection προκειμένου να δημιουργήσει τη νέα αυτή σελίδα, ανακοίνωσε ότι η απόφαση να αποκτήσει σελίδα και στο Facebook ήταν λογική, δεδομένου ότι έχει ήδη ενεργή παρουσία σε άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube και Twitter, στο οποίο έχει σχεδόν 68.000 ακολούθους.

Μέσω της νέας αυτής σελίδας της οικογένειας, οι χρήστες θα μπορούν να εγγράφονται ώστε να λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις μέσω του newsfeed αλλά και να «post-άρουν» σχόλια. Καθώς, όμως, θα πρόκειται για επίσημο site, ούτε η Βασίλισσα ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας θα μπορεί να απαντά σε αυτά τα σχόλια, ή να «ανεβάζει» δικά του. Επιπλέον, οι «φίλοι της Βασίλισσας» δε θα μπορούν ούτε να της στέλνουν friend requests ούτε να της κάνουν “poke”.

Για όσους «πιστούς», η επίσημη σελίδα The British Monarchy ανέβηκε πριν λίγες ώρες -δείτε εδώ.

Πηγή: 
FT.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v