YouTube: Τα βίντεο που έγραψαν την ιστορία του 2009

Ο David που γυρνά από τον οδοντίατρο με... φιλοσοφικά ερωτήματα, ο γάμος της χρονιάς στη Minnesota και η Susan Boyle που ακυρώνει όσα έχτισαν με κόπο τα reality μιας δεκαετίας: το θρίαμβο της εικόνας επί του ταλέντου. Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα video για το 2009. Απολαύστε!
YouTube: Τα βίντεο που έγραψαν την ιστορία του 2009
Σύμφωνα με το επίσημο blog του YouTube, το 2009 ήταν η χρονιά με τη μεγαλύτερη κίνηση για τη νούμερο ένα βιντεοθήκη του διαδικτύου. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι υπεύθυνοί της αποφάσισαν φέτος για πρώτη φορά να δημοσιεύσουν την επίσημη λίστα με τα δημοφιλέστερα βίντεο της χρονιάς. Κάποια από αυτά ήταν μικρά, άλλα μεγάλα, κάποια φτιαγμένα για να γίνουν hit, κάποια outsiders που μας εξέπληξαν. Όλα τους, όμως, διασκέδασαν, ενέπνευσαν και έφεραν σε επαφή εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη. Τους αξίζει να τα αφήσουμε να μιλήσουν μόνα τους.

Στο νούμερο 5… Η διαφήμιση του Evian με τα μωρά που κάνουν roller blades, με περισσότερα από 27 εκατομμύρια vies. Αν κρίνουμε από τα σχόλια, οι περισσότεροι fans της απλά αγαπούν να τη μισούν. Είναι, πράγματι, ολίγον creepy.


Στο νούμερο 4… Το trailer του δεύτερου μέρους του Twilight, New Moon, με περισσότερα από 31 εκατομμύρια views. Να οφείλεται στον πρωταγωνιστή; Στην ταύτιση του μέσου όρου ηλικίας των fans της ταινίας και των χρηστών του YouTube; Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να πούμε πως δεν το περιμέναμε.


Στο νούμερο 3… Το βίντεο που θα μείνει στην ιστορία με το όνομα JK Wedding Entrance Dance, με περισσότερα από 33 εκατομμύρια views. Η θεαματική έναρξη του γάμου ενός ζευγαριού από τη Minnesota, της Jill και του Kevin, υπό τους ήχους του Forever του Chris Brown. Αν και ποτέ δε θα καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους το βίντεο πήρε διαστάσεις μύθους ήδη από τις πρώτες μέρες του ανεβάσματός του στο YouTube, το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε τελικά τη δημοφιλία που κατέκτησε για να συγκεντρώσει δωρεές για ένα ίδρυμα κατά της οικογενειακής βίας. Οι συνειρμοί με τον Chris Brown δεν είναι απολύτως τυχαίοι.


Στο νούμερο 2… Ο David που γυρνά από τον οδοντίατρο, με περισσότερα από 37 εκατομμύρια views. Έκανε τον μπαμπά του σταρ, και πλούσιο αν κρίνουμε από τα μπλουζάκι με το σλόγκαν “is this real life?” που πουλά στο ομώνυμο site, κι εμάς να φιλοσοφήσουμε τη σχέση μας με τους οδοντιάτρους… και την αληθινή ζωή.


Και στο νούμερο 1… Η Susan Boyle του Britain’s Got Talent, με περισσότερα από 120 εκατομμύρια views. Η 47χρονη Susan παίρνει την εκδίκησή της από τη βιομηχανία της εικόνας, αφήνοντας τους πάντες άναυδους με τη φωνή και την ερμηνεία της στο τραγούδι “I dreamed a dream” και κερδίζει στο δημοφιλέστερο reality της βρετανικής τηλεόρασης με το ταλέντο της. Και μόνο.
Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, το video μπορείτε να το δείτε μόνο απευθείας στο YouTube.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v