Youtube: Δέκα κανάλια για να «κολλήσετε»

Χιούμορ, gaming, τεχνολογία, μουσική. Το youtube έχει απ’όλα και… συμφέρει. Αν οι ώρες σας στο γραφείο ή το σπίτι δεν περνάνε με τίποτα, ψάξαμε και βρήκαμε δέκα κανάλια στην διάσημη ιστοσελίδα που θα σας ξεκολλήσουν από την βαρεμάρα.
Youtube: Δέκα κανάλια για να «κολλήσετε»
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το site που ξεκίνησε από τρεις υπαλλήλους του Paypal και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες ιστοσελίδες παγκοσμίως, γίνεται χρόνο με τον χρόνο ακόμα «μεγαλύτερο», τόσο σε υλικό, όσο και σε χρήστες. Χιλιάδες νέα κανάλια ποικίλης θεματολογίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ικανοποιώντας – σχεδόν- κάθε γούστο. Ειδησεογραφικά πρακτορεία, εταιρείες παραγωγής, δισκογραφικές, online περιοδικά, τηλεοπτικά κανάλια, stand up comedians, καλλιτέχνες και ο, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε έχουν το δικό τους προσωπικό κανάλι στο Youtube, με σκοπό να αυξήσουν το κοινό τους. Ξεχωρίσαμε δέκα από αυτά που μας έκαναν να κολλήσουμε με τα βίντεο τους και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Top Gear (6 εκατομμύρια views)

Η διάσημη εκπομπή της αγγλικής τηλεόρασης διατηρεί δικό της κανάλι στο Youtube με 213 βίντεο στα οποία μπορείτε να βρείτε όλα τα highlights του προγράμματος. Οι φανς των γρήγορων αυτοκινήτων θα το καταυχαριστηθούν, αλλά και οι πιο συγκρατημένοι θα την εκτιμήσουν το ίδιο. Η θεματολογία της εκπομπής κινείται γύρω από παρουσιάσεις υπερσύγχρονων αμαξιών, συνεντεύξεις με οδηγούς αγώνων και τις κατά καιρούς προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο παρουσιαστές σε κάθε εκπομπή. Την συγκεκριμένη περίοδο μάλιστα, «τρέχει» και ένας διαγωνισμός στον οποίο οι θαυμαστές της εκπομπής καλούνται μέσω του Youtube, να στείλουν τις δικές τους προκλήσεις για τους δύο παρουσιαστές. Με τον όρο προκλήσεις (Challenges), εννοούμε δοκιμασίες που αρκετές φορές ξεπερνάνε την κοινή λογική. Η πιο θεαματική από όλες είναι αυτή στην οποία μια Buggati Veyron αντιμετωπίζει «στα ίσια» ένα Euro Fighter Typhoon σε μία κούρσα…. υψηλών ταχυτήτων. Θέλετε να μάθετε ποιος νίκησε; Δεν έχετε παρά να δείτε το παρακάτω βίντεο.




Fail Blog (17,636,749 views)

Απόλυτη αποτυχία. Δύο λέξεις που εκφράζουν πλήρως το νόημα των βίντεο που μπορεί να βρει κάποιος στο επίσημο κανάλι του Failblog στο Youtube. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα στην οποία οι χρήστες ανεβάζουν εικόνες και βίντεο από πρόσωπα ή πράγματα, τα οποία πολύ απλά απέτυχαν να καταφέρουν αυτό που προσπάθησαν, τις περισσότερες φορές λόγω χαζομάρας. Το 2009 το blog κέρδισε δύο Webby Awards ως ένα από τα πιο αστεία site σύμφωνα με τους ψηφοφόρους, ενώ μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο βιβλίο με τίτλο Fail Nation: A Visual Romp Through the World of Epic Fails. Τα βίντεο στο κανάλι, αν και αρκετές φορές μοιάζουν ψεύτικα, έχουν πολύ γέλιο. Αποκορύφωμα το βίντεο από μια «έφοδο» αστυνομικού σε αμάξι με αλλοδαπούς. Highlight το Benny Hill theme. Απίστευτο.



Nimportequi.com  (5,295,768 views)

Με το μότο «κάνοντας οτιδήποτε γίνεσαι οποιοσδήποτε», ο γάλλος Remi Gaillard έφτιαξε την δικιά του ιστοσελίδα ανεβάζοντας βίντεο με φάρσες σε γνωστούς και μη. Μπήκε σε στάδια απρόσκλητος παίζοντας τένις, ποδόσφαιρο και ράγκμπι, έγινε ο Pac man στην θέση του pac man και κυνήγησε φαντάσματα σε σούπερ μάρκετ, έκανε Ολυμπιακούς αγώνες σε πλατείες και… λεωφορεία και ένα σωρό ακόμα ξεκαρδιστικές και πανέξυπνες φάρσες που τον έκαναν διάσημο κυρίως στους χρήστες του διαδικτύου. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, να «μετακομίσει» και αυτός στην ιστοσελίδα που τον ανέδειξε, φτιάχνοντας το δικό του κανάλι στο Youtube. Έχοντας στις αποσκευές του μια κρυφή κάμερα και το αστείρευτο ταλέντο του στις φάρσες ο Ρεμί κατάφερε να μας κάνει να ξεκαρδιστούμε στα γέλια με τα τερτίπια του. Τα σκετς είναι κάτι παραπάνω από ξεκαρδιστικά και δεν χρειάζεται απαραιτήτως να ξέρετε γαλλικά για να τα καταλάβετε. Στο βίντεο που ακολουθεί ο τρελός γάλλος ποζάρει σε διαγωνισμό Bodybuilding. Βαθμολογήστε τον.



IGN (2,764,054 views)

Η ιστοσελίδα-γκουρού όσον αφορά το Gaming έχει και αυτή το δικό της κανάλι στο Youtube. Όλος ο μαγικός χώρος των video games είναι εδώ. Παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, εκθέσεων πάνω στο gaming, συνεντεύξεις από τους δημιουργούς, δοκιμές παιχνιδομηχανών, trailers από επερχόμενα παιχνίδια, tips και οδηγίες στρατηγικής για να περάσετε πίστες και να ολοκληρώσετε παιχνίδια που σας... ταλαιπωρούν, η εκπομπή Daily FIx με καυτά νέα από τον χώρο του gaming και πολλά ακόμα βίντεο κάθε λογής που θα σας ενθουσιάσουν. Πάρτε μια γεύση από τα βίντεο του καναλιού με την παρουσιάση του καινούργιου Psp Go:



NBA (12,241,210 views)

Εκεί που συμβαίνουν τα πιο απίθανα πράγματα, εκεί μας ταξιδεύει, έστω και Ιντερνετικά, το επίσημο κανάλι του πιο διάσημου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Όλα τα αστέρια του εντυπωσιακού πρωταθλήματος είναι εδώ. Ο Λεμπρόν Τζέημς, ο Χάουαρντ, ο Γουέηντ και ένα σωρό ακόμα παίχτες. Ανάμεσα στα περίπου 2.000 βίντεο του καναλιού θα βρείτε μεταξύ άλλων Highlights από τους αγώνες, αφιερώματα σε συγκεκριμένους παίχτες, Top 10 εντυπωσιακών φάσεων, αποσπάσματα από προπονήσεις των παιχτών και των ομάδων, διαφημιστικά, συνεντεύξεις από θρύλους του αθλήματος όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και σπάνια αποσπάσματα από παιχνίδια που άφησαν εποχή. Μπασκετόφιλοι ή μη, το συγκεκριμένο κανάλι θα σας κρατήσει για αρκετό καιρό απασχολημένους. Για αρχή, απολαύστε τον Ντουάιτ Χάουαρντ σε μία από τις πολλές του... πτήσεις:




Gizmodo (536,873 views)

Οποιοσδήποτε γκατζετάκιας θα έχει υπόψη του το blog gizmodo.com, μια ιστοσελίδα για τους λάτρεις των τεχνολογικών καινοτομιών. Στο site γίνονται συνεχείς παρουσιάσεις κινητών, καμερών, gps, προγραμμάτων και εκθέσεων που έχουν να κάνουν με τον κόσμο της τεχνολογίας, όλες γραμμένες με ένα ιδιαίτερο χιουμοριστικό στυλ που χαρακτηρίζει τους συντάκτες της ιστοσελίδας και το οποίο είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στους χρήστες. Στο κανάλι του gizmodo θα βρείτε reviews και παρουσιάσεις για οτιδήποτε καινούργιο κυκλοφορεί στην αγορά, ώστε να προετοιμάσετε καταλλήλως τις μελλοντικές σας αγορές (αν και για αυτό φροντίζουμε εμείς συνήθως από την στήλη της τεχνολογίας)



Monty Pythons (2,968,375 views)

Το 2006 ήταν σημαδιακή χρονιά για το Youtube. Όχι, δεν έγινε κάποια μεγάλη αναβάθμιση ούτε άλλαξε το layout της σελίδας. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2006, το κωμικό team των Monty Python έκανε "απόβαση" στην ιστοσελίδα, φτιάχνοντας το δικό του κανάλι. Ο λόγος; Όπως οι ίδιοι λένε μέσα από το κανάλι, "Εδώ και τρία χρόνια, εσείς οι Youtubers μας έχετε ξεσκίσει, παίρνοντας χιλιάδες βίντεό μας και δημοσιεύοντάς τα εδώ. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ξέρουμε ποιοι είστε, ξέρουμε που μένετε και θα σας κυνηγήσουμε. Επειδή όμως είμαστε καλά παιδιά, βρήκαμε καλύτερο τρόπο να σας εκδικηθούμε: φτιάξαμε δικό μας κανάλι στο Youtube!". Με αυτό το έξυπνο λογύδριο λοιπόν, οι άνθρωποι που καθόρισαν το βρετανικό χιούμορ την δεκαετία του '80, δικαιολόγησαν την είσβολή τους στο Youtube. Ανάμεσα στα 60 βίντεο του καναλιού λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε υψηλή ποιότητα το σκετς με τον νεκρό παπαγάλο (κορυφή!), το Υπουργείο Ανόητων Βαδισμάτων, την Κλινική των Επιχειρημάτων, το τραγούδι "Κάθε σπέρμα είναι ιερό", τον Biggus Dickus και ένα σωρό ακόμα παλαβά και σουρεάλ σκετς που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Στο παρακάτω "φρέσκο" βίντεο ένα μέλος της ομάδας ο Έρικ Άϊντλ, σχολιάζει τα μηνύματα που άφησαν οι "θαυμαστές" του στο Youtube. Απολαυστικός:



National Geographic (4,890,188 views)

Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος μπροστα στα θαύματα της φύσης, πολύ περισσότερο όταν έχει την δυνατότητα να δει μερικά από αυτά στην οθόνη του υπολογιστή του σε υψηλή ανάλυση. Αυτό ακριβώς προσφέρει στον επισκέπτη το κανάλι του National Geographic. Ανάμεσα στα 1400 βίντεο του καναλιού θα δείτε μεταξύ άλλων τηλεοπτικά αποσπάσματα από παλαιότερες εκπομπές, ντοκιμανταίρ και δεκάδες βίντεο για όλα τα ζώα του πλανήτη και τις ιδιοτροπίες τους. Παρακολουθείστε τις "μέλισσες της κόλασης", την λεοπάρδαλη του χιονιού, ψάρια με διαφανές κεφάλι, πουλιά -ιδιοφυΐες, μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την εποχή των δεινοσαύρων, την πρόσκρουση μετεωρίτη στην Γη και ένα σωρό ακόμα εντυπωσιακά βίντεο από τον θαυμαστό και μυστήριο κόσμο της μητέρας Φύσης. Προσωπικά μας εντυπωσίασε το παρακάτω βίντεο με τα απόκοσμα θαλάσσια πλάσματα:



Pixar (2,224 views)

Μόλις αυτόν τον Ιούλιο η βραβευμένη με Όσκαρ θυγατρική της Disney κατάφερε να εισέλθει επισήμως στον χώρο του Youtube. Μία επίσκεψη στο κανάλι της και θα θυμηθείτε ξανά σκηνές από τα Toy Story, Bug's Life, Monsters Inc, Finding Nemo, The Incredibles, Ratatouille, Wall-e και φυσικά το πρόσφατο και συγκινητικό Up!  Προς το παρόν, ο αριθμός των διαθέσιμων βίντεο είναι αρκετά μικρός (μόλις 33), αλλά το περιεχόμενό τους θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Στα βίντεο του καναλιού θα δείτε πολλές συνεντέυξεις με τον σκηνοθέτη και υπεύθυνο της Pixar John Lasseter, στις οποίες δίνει απαντήσεις για το logo της εταιρείας και την διάσημη λάμπα, για την ιδέα πίσω από το Up!, για το αν του αρέσουν οι... μαϊμούδες και ένα σωρό ακόμα διασκεδαστικά θέματα. Επίσης θα δείτε αποσπάσματα από το Up!, σκηνές από τα γυρίσματα, αλλά και το ολοκαίνουργιο τρέϊλερ του Toy Story 3!

Expertvillage

Σε συνεργασία με το γνωστό ehow.com, το κανάλι του expert village περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βίντεο για ο,τι μπορείτε να φανταστείτε. Από ασκήσεις γυμναστικής, πολεμικές τέχνες και χορευτικές κινήσεις, μέχρι τεχνικές για...μαγικά κόλπα, παίξιμο κιθάρα ακόμα και για εξέταση στήθους. Πραγματικά η θεματολογία του καναλιού δεν έχει όριο και μπορείτε να βρείτε άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες πρακτικά για οτιδήποτε θα μπορούσε να σας απασχολήσει. Extreme sports; Χορός της κοιλιάς; Αυτοάμυνα; Οποιοδήποτε "Πως να" έρθει στο μυαλό σας, σίγουρα θα βρίσκεται ανάμεσα στα 14.000 βίντεο του καναλιού.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v