Ξεχασμένοι stars: Στην λήθη του Hollywood

Λαμπεροί αστέρες που έδυσαν, παιδιά θαύματα που εξαφανίστηκαν και «φρέσκοι» χαρακτήρες που γέρασαν απότομα. Για πολλούς το Hollywood είναι μια άπιστη σύζυγος, που από την κορυφή σε στέλνει στον πάτο. Οι παρακάτω ηθοποιοί γνώρισαν την δόξα από την καλή και από την ανάποδη…
Ξεχασμένοι stars: Στην λήθη του Hollywood
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα είχε πει ο Ντέηβιντ Λύντς στο Mullholand Drive για την ματαιοδοξία και τα χαμένα όνειρα στο κόσμο του Hollywood. Οι συμβολισμοί είναι λίγο πολύ γνωστοί. Το starsystem σε στέλνει στα ουράνια, αλλά μπορεί και να σε προσγειώσει πριν καν το καταλάβεις. Έτσι είναι και θα είναι ο κόσμος του θεάματος. Οι παρακάτω αστέρες μεσουράνησαν για κάποια χρόνια έχοντας όλα τα φλας στραμμένα πάνω τους. Αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο εξαφανίστηκαν από… κινηματογράφου γης αφήνοντας μια πικρή γεύση στους φαν τους. Άλλοι συνέχισαν την καριέρα τους σε μικρότερο βεληνεκές. Εμείς θα τους θυμόμαστε πάντως, γιατί όπως και να έχει όταν μεσουρανούσαν, έγραψαν με τον δικό τους τρόπο κινηματογραφική ιστορία.

Mark Hamill

Από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του κινηματογράφου την δεκαετία του ’70. Πρωταγωνίστησε σε μία επική τριλογία (Star Wars) στον ρόλο του Luke Skywalker, αλλά περιέργως πως μετά από αυτό η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Πρωταγωνίστησε σε μερικές ακόμα «δεύτερες» ταινίες επιστημονικής φαντασίας, για να καταλήξει να δανείζει την φωνή του σε χαρακτήρες video games και πρόσφατα στον χαρακτήρα του Τζόκερ για της ανάγκες του animation Batman. Στο μυαλό μας πάντως θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος ως Luke. And may the force be with him.

Michael J. Fox

O νεαρός σταρ του Back to the Future δεν κατάφερε να ξεπεράσει το νεανικό του look που τον ταύτισε με την ατίθαση γενιά του’80. Πρωταγωνίστησε στο Κυνηγοί Φαντασμάτων του Πίτερ Τζάκσον και είχε και την δικιά του τηλεοπτική σειρά (sitcom), με αρκετή επιτυχία στο Fox (Spin City). Αποσύρθηκε από τον κόσμο του θεάματος μια και καλή το 2000, όταν διεγνώσθη ότι έπασχε από την νόσο του Πάρκινσον.

Michael Keaton

Σίγουρα τον θυμάστε ως Batman ή Σκαθαροζούμη, δύο ταινίες σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον που τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε κάποια μεγάλη ταινία. Αν εξαιρέσει κανείς την ερμηνεία του στο «Κατσαριδάκι» στο πλευρό της Λίντσεϋ Λόχαν, που προφανώς και ο ίδιος ακόμα έχει ξεχάσει. Μας έχουν λείψει οι ρόλοι του στο Jackie Brown του Ταραντίνο ή ακόμα και στην κωμωδία Multiplicity και ας μην ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Ας ελπίσουμε να βρεθεί σύντομα κάποιος σκηνοθέτης για να τον «αναστήσει». Γιατί όχι ξανά ο Ταραντίνο…Σύμφωνα με φήμες πάντως, πιθανότατα θα δανείσει την φωνή στο Toy Story 3. Ίδωμεν.

Geena Davis

Το Poster Girl της δεκαετίας του 80’ πρωταγωνίστησε σε ουκ ολικές εμπορικές υπερπαραγωγές της εποχής, όπως ο Σκαθαροζούμης, Η Μύγα, και φυσικά το κλασικό Θέλμα και Λουίζ. Αφού παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ρένι Χάρλιν, «αναγκάστηκε» να πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κινηματογραφικές «πατάτες» με αποκορύφωμα το Νησί των Κουρσάρων (αλήθεια την θυμάται κανείς αυτήν την ταινία;). Παρ’ότι προσφάτα κέρδισε χρυσή σφαίρα για την ερμηνεία της ως πρώτης Προέδρου των ΗΠΑ, στην τηλεοπτική σειρά Commander In Chief, δεν έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης από την «πτώση» της δεκαετίας του ’90.

Macaulay Culkin

Πιθανότατα ο ορισμός του «παιδιού- θαύμα» για την δεκαετία του ’90. Η σειρά του Μόνος στο Σπίτιέχει γίνει σημείο αναφοράς για το πώς πρέπει να είναι οι «παιδικές» κωμικές ερμηνείες. Τεράστιων διαστάσεων εμπορικές επιτυχίες και φυσικά αφορμή για να ξεκινήσει ένας πόλεμος ανάμεσα στον πατέρα και την μητέρα του πιτσιρικά για –τι άλλο- την οικονομική εκμετάλλευσή του. Επηρεασμένος από την διαμάχη ο Macaulay εξαφανίστηκε σχεδόν από το κινηματογραφικό προσκήνιο κάνοντας 2 μέτριες ταινίες (The Good Son και Richie Rich) και αρκετές επισκέψεις σε κλινικές απεξάρτησης, για να επιστρέψει σε πιο ώριμο ύφος το 2003 με την ταινία Party Monster. Την τελευταία φορά που τον είδαμε, ή μάλλον, τον ακούσαμε ήταν στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Robot Chicken.

Daryl Hannah

Δεν είναι και ότι καλύτερο να σε θυμούνται ως «η ξανθιά που έπαιζε την γοργόνα σε εκείνη την ταινία με τον Τομ Χάνκς», αλλά για να πούμε και για του λόγου το αληθές, η εν λόγω ηθοποιός δεν ξέφυγε και ποτέ από την χρυσή μετριότητα. Περιορίστηκε κυρίως σε δεύτερους ρόλους, αλλά και σε αρκετές ανεξάρτητες παραγωγές, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τον ακτιβισμό. Η εμφάνισή της στο Kill Bill του Κουέντιν Ταραντίνο μας έδωσε την εντύπωση ότι η ώρα της ανάκαμψης είχε φτάσει για την 48χρονη ηθοποιό, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο προς το παρόν.

Rick Moranis

Από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της δεκαετίας του ’80, εξαφανίστηκε και αυτός μετά από την τεράστια επιτυχία ταινιών όπως το Ghostbusters και το Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά. Ο κινηματογραφικός ορισμός του "σπασίκλα", πρωταγωνίστησε σε αρκετές αδιάφορες ταινίες και σήκουελ έκτοτε, ενώ η τελευταία του κινηματογραφική δουλειά ήταν να χαρίσει την φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Ο Αδερφός μου ο Αρκούδος.

Kelly McGillis

Θα την θυμάστε για τον σέξυ ρόλο της στο πλευρό του Τομ Κρουζ στην ταινία-σταθμό των 80’s Top Gun. Δύο χρόνια αργότερα έδωσε ένα δείγμα των σοβαρών ερμηνευτικών της δυνατοτήτων στην δράμα The Accused. Από τότε δεν προσέφερε κάτι το σημαντικό και πρωταγωνίστησε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες β’ διαλογής. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το θέατρο και διευθύνει ένα εστιατόριο στην Florida.

Judge Reinhold

Τον έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Mega και του Star και όντως, ήταν από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς την δεκαετία του ’90. Όχι ακριβώς για τις ερμηνείες του, αλλά πιο πολύ γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε κωμωδία που να μην πρωταγωνιστούσε! Η πιο επιτυχημένη ήταν το ξεκαρδιστικό Beverly Hills Cop, παρέα με τον Έντι Μέρφυ, το οποίο γνώρισε μάλιστα και 2 συνέχειες. Αν και χάθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα από την μεγάλη οθόνη, προσφατα συμπρωταγωνιστούσε στο Swing Vote μαζί με τον Κέβιν Κόστνερ, επίσης φήμες λένε ότι θα πρωταγωνιστήσει και στο 3o σήκουελ του Beverly Hills Cop. Περιμένουμε λοιπόν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v