Ακτιβιστές έσωσαν 300 σκυλιά που πήγαιναν σε «φεστιβάλ κρέατος σκύλων»

Περισσότερα από 386 σκυλιά σώθηκαν από ακτιβιστές ενώ μεταφέρονταν στο ετήσιο Φεστιβάλ Κρέατος Σκύλου.
Ακτιβιστές έσωσαν 300 σκυλιά που πήγαιναν σε «φεστιβάλ κρέατος σκύλων»

Αστυνομικοί και ακτιβιστές ζώων στην Κίνα κατάφεραν να σώσουν σχεδόν 400 σκύλους από σίγουρη σφαγή, λίγο πριν ξεκινήσει το διαβόητο Φεστιβάλ Κρέατος Σκύλου.

Το ετήσιο φεστιβάλ - στο οποίο χιλιάδες σκυλιά σφάζονται στην πόλη Yulin της Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang σε διάστημα 10 ημερών - ξεκινά αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου.

Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στην πόλη κάθε χρόνο για να καταναλώσουν πιάτα όπως στιφάδο με κρέας σκύλου και τραγανό κρέας σκύλου στους πάγκους των αγορών και στα εστιατόρια της πόλης.

Ωστόσο, 386 σκυλιά που μεταφέρονταν στο Yulin για σφαγή πριν από το φεστιβάλ, σώθηκαν από αστυνομικούς και ακτιβιστές στην επαρχία Shaanxi, εκατοντάδες μίλια από το Yulin, στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική Humane Society International (HSI).

Αξιωματούχοι και ακτιβιστές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το φορτηγό σε έναν αυτοκινητόδρομο, βρίσκοντας εκατοντάδες σκυλιά φυλακισμένα σε μικρά συρμάτινα κλουβιά εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού - περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο.

 

Ο Lin Xiong, ένας από τους ακτιβιστές δήλωσε: «Ήταν φρικιαστικό να βλέπεις τόσα πολλά σκυλιά σε μια τόσο φρικτή κατάσταση, ήταν σαν ένα φορτηγό από την κόλαση για αυτά τα φτωχά ζώα. Πιθανότατα ήταν στο φορτηγό για μέρες, αφυδατωμένα και πεινασμένα, με πολλά από αυτά να έχουν ορατά σημάδια τραυματισμού και ασθένειας».

Πηγή: newsweek.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v