Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει πλατφόρμα για φορολογικές... ρουφιανιές

Θες να καρφώσεις τον πλησίον σου για φορολογικές παραβάσεις; Με τη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.
Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει πλατφόρμα για φορολογικές... ρουφιανιές
Η φοροδιαφυγή είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ. Σε μια προσπάθεια να πατάξει το λαθρεμπόριο αλλά και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος» η ΑΑΔΕ θα δημιουργήσει μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν εκείνους που φοροδιαφεύγουν.

Σκοπός της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι να συγκεντρώνονται και να αξιολογούνται οι αναφορές για τις παραβάσεις.

«Έως το τέλους του έτους η ΑΑΔΕ θα θέσει σε λειτουργεία μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να συμπληρώσει μια φόρμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν την επιτροπή της ΑΑΔΕ να αξιολογήσει και ιεραρχήσει την καταγγελία και εν συνεχεία ο κατάλληλος ελεγκτής να μπορεί να διαπιστώσει το είδος και το ύψος της φοροδιαφυγής» δήλωσε στο Newsbeast ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας, οικονομικός σύμβουλος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου των Εφοριακών.

«Η διαδικασία της συμπλήρωσης και αποστολής των στοιχείων της φοροδιαφυγής θα μπορεί να γίνεται ανώνυμα ή επώνυμα» συμπλήρωσε.

Ακόμη ο κ. Χατζησαλάτας πρόσθεσε ότι «Το ΣΔΟΕ δέχεται καθημερινά «βροχή» καταγγελιών οι οποίες αξιοποιούνται από ειδική επιτροπή έτσι ώστε να ελεγχθούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, παράνομου πλουτισμού και «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Με πληροφορίες από το newsbeast.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v