Γιατί δεν πρέπει να ποστάρουμε φωτογραφίες μας όταν είμαστε στο εξωτερικό;

Την επομένη φορά που θα σκεφτείς να ποστάρεις φωτογραφίες από διακοπές σου στο εξωτερικό καλύτερα να το ξανασκεφτείς, γιατί μπορεί να χάσεις αρκετά χρήματα.
Γιατί δεν πρέπει να ποστάρουμε φωτογραφίες μας όταν είμαστε στο εξωτερικό;
Δύσκολα θα πετύχεις άνθρωπο που να έχει πάει διακοπές στο εξωτερικό και να μην έχει ανεβάσει φωτογραφίες από το ταξίδι του. Ωστόσο την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις κάτι αντίστοιχο καλό είναι να το ξανασκεφτείς γιατί μπορείς να καταλήξεις ρέστος/η.

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα με το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο: Περίπου 12 ληστείες σημειώθηκαν σε ανθρώπους που έλειπαν για διακοπές κι είχαν ανεβάσει σχετικά posts με την τοποθεσία που βρίσκονταν. Πέρα από το γεγονός ότι οι διαρρήκτες τους έκλεψαν πράγματα, οι ασφαλιστικές έγειραν αντιρρήσεις σχετικά με το κομμάτι της αποζημίωσης μεταθέτοντας την ευθύνη σε εκείνους που πόσταραν τις φωτογραφίες από τις διακοπές τους.

Μάλιστα η Holly Bennet, γνωστή οικονομολόγος ανέφερε ότι δεν θέλει να μας «ξενερώσει» αλλά οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί με όσα ανεβάζουμε από τις διακοπές μας, αποφεύγοντας να ταγκάρουμε τοποθεσίες.

Ο λόγος που μας συμβουλεύει κάτι τέτοιο, είναι πως πέραν των επίδοξων διαρρηκτών που μπορούμε να προσελκύσουμε, δεν θα δώσουμε παράλληλα πάτημα σε κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο, σε πιθανή περίπτωση κλοπής να εκμεταλλευτεί τα παραθυράκια του συμβολαίου μας, αφήνοντας μας δίχως απόζημίωση.

Με πληροφορίες από το New York Post
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v