Πού να πουλήσω τα παλιά μου ρούχα;

Βαρέθηκες μερικά κομμάτια της ντουλάπας σου επώνυμα και μη; Δες πώς θα τα πουλήσεις και πού για να αγοράσεις άλλα. Ή και όχι.
Πού να πουλήσω τα παλιά μου ρούχα;

Η ντουλάπα σου είναι γεμάτη ρούχα σε καλή κατάσταση που σπάνια φοράς; Μάλλον ήρθε η ώρα να τα εκμεταλλευτείς.

Δες μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να τα μεταπωλήσεις.

Re{fashion}er

Γίνεσαι μέλος, υποβάλλεις τα ρούχα σου σε έλεγχο από την ομάδα τους, αναφέροντας αναλυτικές πληροφορίες και επισυνάπτοντας αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, και όταν κάποιος αγοράσει το κομμάτι σου, το Refashioner σου στέλνει μια ετικέτα αποστολής, για να το στείλεις μέσω κούριερ. Προσοχή, δέχονται vintage και επώνυμα ρούχα κατά κύριο λόγο, ενώ κρατάνε περίπου 20% προμήθεια για κάθε πώληση που κάνεις.

Tradesy

Απλό στη χρήση του, το Tradesy αναλαμβάνει να πουλήσει τα  - επώνυμα – ρούχα σου, σε τιμή που εσύ θεωρείς συμφέρουσα. Η αποστολή γίνεται μέσω κούριερ με δικά τους έξοδα, ενώ για ρούχα που πωλούνται κάτω από $50, η σελίδα θα αφαιρέσει μια σταθερή προμήθεια $7.50. Αν το κόστος ξεπεράσει τα  $50, η σελίδα αφαιρεί το 19,8% της τιμής πώλησης.



Remixshop

Ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα για μεταχειρισμένη μόδα, το Remix αγοράζει τα παλιά σου, αλλά σε καλή κατάσταση ρούχα και άλλα αξεσουάρ, αποφασίζοντας και ορίζοντας ποια θα είναι η τιμή πώλησης. Μετά αναλαμβάνουν να παραλάβουν με κούριερ το κομμάτι ή τα κομμάτια και αφού τα παραλάβουν σου πιστώνουν το ποσό για όσα κομμάτια εγκριθούν προς πώληση.

Depop

Αποτελεί μια μείξη του Instagram και του eBay και σου επιτρέπει να ανοίξεις λογαριασμό, να ανεβάσεις φωτογραφίες με τα ρούχα που θες να πουλήσεις, να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες –από την τιμή του ρούχου, μέχρι τα έξοδα αποστολής και… να το πουλήσεις. Οι συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά μέσω Paypal, ενώ η σελίδα κρατάει το 10% από την κάθε πώληση.



Bohbo

Ένα από τα κορυφαία καταστήματα μεταχειρισμένων επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ στην Αθήνα, το Bohbo διαθέτει και φυσική παρουσία (Ιπποκράτους 40), ενώ δουλεύει κατά κύριο λόγο με designer κομμάτια. Επιλέγεις τα ρούχα που θες, τα φωτογραφίζεις, σε ενημερώνουν για να τα ελέγξουν από κοντά και αν εγκριθούν υπογράφεις συμφωνητικό με την τιμή πώλησης που θα σου προτείνουν. Όταν πουληθεί, σου πιστώνουν το κόστος του. Αν τους στείλεις τα κομμάτια μέσω κούριερ, η αποστολή επιβαρύνει εσένα.

Facebook Marketplace

Σταθερή αξία για να πουλήσεις ό,τι δε χρειάζεσαι, το Marketplace του Facebook διαθέτει ειδική κατηγορία για ένδυση. Ανεβάζεις το ρούχο ή τα ρούχα που θες, ορίζεις τιμή και περιμένεις να λάβεις μήνυμα από τον υποψήφιο αγοραστή. Αναγκαστικά θα πρέπει να συναντηθείτε για να γίνει η πώληση ή να τα στείλεις με κούριερ αν δεχτεί να πληρώσει την αποστολή.

H&Μ

Δεν πρόκειται ακριβώς περί πώλησης, αλλά φέρνοντας τα χρησιμοποιημένα σου ρούχα σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας στην Ελλάδα, εξασφαλίζεις εκπτωτικό κουπόνι για μελλοντική αγορά. Γίνονται δεκτά όλα τα ρούχα, οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται. Σε αντάλλαγμα, θα πάρεις ένα κουπόνι 10% έκπτωσης σε ένα είδος της επιλογής σου για κάθε τσάντα που θα παραδώσεις, αρκεί να έχει μίνιμουμ τρία ρούχα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v