Γιατί οι Απόκριες είναι η χειρότερη γιορτή του κόσμου

Σε πιάνει μια αηδία κάθε φορά που ανοίγει το Τριώδιο; Είσαι πολύ φίλος μας. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τις Απόκριες.
Γιατί οι Απόκριες είναι η χειρότερη γιορτή του κόσμου
Τις Απόκριες είτε τις αγαπάς είτε τις μισείς. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, κλείσε τώρα αυτή τη σελίδα γιατί δε θα σου βγει σε καλό.

Αν ανήκεις στη δεύτερη, τότε καλώς όρισες, βάλε καφεδάκι και κάτσε να σου πούμε γιατί τη θεωρούμε τη χειρότερη εποχή του χρόνου.

Αρχικά, οι σερπαντίνες και τα κονφετί. Βαλθήκαμε να απαγορέψουμε τα πλαστικά καλαμάκια και δεν έχουμε ακόμα απαγορέψει τα σιχαμένα αυτά χαρτικά, τα οποία μετά από κάθε αποκριάτικο πάρτι βρίσκονται πατημένα, λερωμένα, γεμάτα στάχτες και μουλιασμένα στο αλκοόλ στα πατώματα. Μιζέρια.

Υπάρχουν βέβαια και οι κόρνες. Αυτές που σε κάνουν να σκέφτεσαι ένα κάρο τρόπους να της βάλεις σε διάφορες τρύπες εκείνου που τις χρησιμοποιεί, αλλά διστάζεις.

Οι στολές. Αυτή η ανάγκη του πρέπει-να-ντυθείς-για-να-περάσεις-ωραία οδηγεί τον κόσμο σε επιλογές που προκαλούν πόνο σε μάτια και ψυχή: Στολή πειρατής, στολή νοσοκόμα, στολή γιγαντιαίο μωρό, άντρες που ντύνονται γυναίκες, γυναίκες που ντύνονται άντρες, μάσκες με πολιτικούς (θυμάσαι τον Σημίτη;), κλόουν, αφρικανοί, σέξι γατούλα και άλλα τέτοια ωραία.

Το τρενάκι. Κάνε το λίγο εικόνα, ένα μάτσο μεθυσμένοι μεσήλικες πιασμένοι από τη μέση να «χορεύουν» θυμίζοντας γιγαντιαία σαραντοποδαρούσα στον ρυθμό του «Κετελαπόνγκο» και άλλων θλιβερών αποκριάτικων soundtrack. Μα δεν ντρέπονται; Ακόμα και στην Boom Boom απαγορεύεται το τρενάκι, αλήθεια.

Και μια και τις αναφέραμε, οι μουσικές. Οι Απόκριες είναι η περίοδος που ο καθένας νομίζει ότι είναι πετυχημένος DJ και πιάνει πόστο στα decks για να παίξει όλον τον κατιμά που ορίζεται από χιτάκια όπως το «σκοπια σκοπια μι σκο» και «μπαμπολέο μπαμπολέια».

Τα Καρναβάλια. Από την Πάτρα ως την Ξάνθη, το κιτς βασιλεύει και οι «λιλιπούτειοι καρναβαλιστές» ξεχύνονται στους δρόμους τρεκλίζοντας και τραγουδώντας. Τι ωραία εικόνα. Κρίμα που δε θα γίνουν παρελάσεις φέτος.

Η υποχρεωτικότητα. Δεν νοείται να πας σε μάζωξη τέτοια περίοδο χωρίς να έχεις ντυθεί. Θα σε κοιτάζουν όλοι από πάνω μέχρι κάτω σαν τον παράξενο και η μούρη του οικοδεσπότη με το που θα σε αντικρύσει θα έχει περισσότερη ξινίλα και από γιαούρτι σε πήλινο. Μα τι ρατσισμός είναι αυτός;

Βέβαια μπορεί να γίνει και χειρότερο. Έχεις δει κόσμο ντυμένο σε ταβέρνα τη Τσικνοπέμπτη;

Υπομονή παιδιά, λίγες μέρες έμειναν ακόμα. Θα περάσει και αυτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v