Εξαδάκτυλος: Virus free το 2022, θα φάμε λαγάνα ήρεμοι

Αισιόδοξος για την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Εξαδάκτυλος: Virus free το 2022, θα φάμε λαγάνα ήρεμοι
«Καλή χρονιά» όσον αφορά την πανδημία θα είναι το 2022, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status αναφέρθηκε στην Όμικρον ως «ένα φαινόμενο που θα κρατήσει λίγο».

Αφού διαβεβαίωσε πως οι εμβολιασμένοι προστατεύονται επαρκώς, αναφέρθηκε στα 350.000 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και κινδυνεύουν να νοσηλευτούν αν νοσήσουν. «Αυτούς καθημερινά τους παρακαλάμε να κάνουν το εμβόλιο», υπογράμμισε.

«Τώρα πρέπει η ελληνική κοινωνία να αποφασίσει αν θα κλειδαμπαρωθεί με κοινωνικό – οικονομικό κόστος για να αποφύγουμε να νοσήσουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν και να μην επιβαρυνθεί το Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα, ανέφερε πως «είναι ο κατάλληλος χρόνος να ληφθούν τα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου. Άλλες χώρες στην Ευρώπη κλείνουν γιατί είναι τρεις εβδομάδες μπροστά στην πορεία της πανδημίας».

Τέλος, εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι καλή η χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι "virus free" χρονιά και πως δεν θα τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. "Θα φάμε λαγάνα με ηρεμία"
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v