Πού να δωρίσω τα παλιά μου ρούχα;

Έχει έρθει αυτή η εποχή του χρόνου που κάνεις εκκαθάριση στην ντουλάπα σου. Μην πετάξεις τα ρούχα που δε θέλεις, δώρισέ τα.
Πού να δωρίσω τα παλιά μου ρούχα;
Συνήθως όταν «ανεβάζουμε» τα καλοκαιρινά και ξεδιαλέγουμε αυτά που δε θέλουμε, τα δίνουμε σε κάποιο συγγενή ή φίλο. Τα χρειάζεται όμως πραγματικά το κοντινό μας άτομο; Ίσως και όχι. Ίσως απλά του καλύπτεις την καταναλωτική του επιθυμία. Εμείς θα σου προτείναμε να τα δωρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Και θα σε βοηθήσουμε να βρεις το κατάλληλο μέρος.

Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρωτίστως στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, κυρίως από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Στη Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους, του Κολωνού μπορείς να πας να αφήσεις τη δική σου κούτα. Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε εδώ 210 5141953.

Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων δέχεται μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια από ευαισθητοποιημένους πολίτες για να καλύψει τις ανάγκες των αστέγων. Στεγάζεται στην συμβολή των οδών Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 70. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφώνησε στο 2105246516.

Στέκι Μεταναστών

Το Στέκι Μεταναστών προσφέρει ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων, με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων. Όσα ρούχα δεν χρειάζεσαι, μπορείς να τα αφήνεις στα γραφεία του οργανισμού στην οδό Τσαμαδού 13-15 στην Αθήνα. Τηλεφωνικά δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσετε.

Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί ένα από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. Διαθέτει κεντρικό κτίριο υποδοχής εξυπηρετούμενων, κέντρο υποδοχής βρεφών, οκτώ περίπτερα φιλοξενίας βρεφών-νηπίων, στέγη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ξενώνα εγκύων-λεχώνων, γραφεία στέγασης υπηρεσιών και άλλους βοηθητικούς χώρους. Θα το βρείτε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 65 στο Ίλιον. Τηλέφωνο: 2132015700

Αποθήκη Project

Σε μια μικρή αποθήκη στο Παλαιό Φάληρο, συγκεντρώνονται προληπτικά είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως ρούχα και λευκά είδη «με στόχο να διατεθούν άμεσα σε ομάδες που θα τα έχουν ανάγκη σε μια μελλοντική ανθρωπιστική κρίση μικρής ή μεγάλης κλίμακας». Πρόκειται για το project Αποθήκη, μια πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ τετARTημόριο. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο επικεφαλής Στράτος Χαλκιώτης στο ΑΠΕ, «Η ιδέα προέκυψε έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Και φυσικά σκεφτήκαμε ότι μας αφορά όλους, καθώς όλοι εν δυνάμει μπορεί να χρειαστούμε την κάλυψη του project γι’ αυτό και όλοι εν δυνάμει μπορούμε να συμμετάσχουμε». Το Αποθήκη Project βρίσκεται στην οδό Ίριδος 4 στο Παλαιό Φάληρο. Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στο 21 3044 2428

Σκόρος

Αντί να αφήνεις τα ρούχα σου στο πατάρι με κίνδυνο να πιάσουν σκόρο, θα σου προτείναμε να τα πας απευθείας στον Σκόρο. Πρόκειται για ένα αλληλοχαριστικό, αλληλέγγυο, αντικαταναλωτικό παζάρι το οποίο απευθύνεται στους πάντες. Μην είσαι αρνητικός, σε βλέπουμε. Η επαναχρησιμοποίηση και η μεταποίηση δεν είναι ούτε μειονέκτημα ούτε μιζέρια. Τις καθημερινές λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 21:00, το Σάββατο 11:30 με 14:30, και το πρωί της Τετάρτης, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00. Θα το βρεις στη συμβολή των οδών Ερεσσού και Ζωοδόχου Πηγής 63 στα Εξάρχεια. Τηλέφωνο 6985 868544 (κατά τις ώρες λειτουργίας).

Ανθρώπινοι Άνθρωποι

Με πυλώνες τους την αλληλεγγύη και την προστασία του ανθρώπινου περιβάλλοντος, οι «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» έχουν ως βασικό στόχο την ανεύρεση και επισκευή χώρων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, καθώς επίσης και την εξασφάλιση της ένδυσης και υπόδησης των ατόμων αυτών. Θα τους βρεις στην οδό Λυκούργου 10, 152 31 Χαλάνδρι. Τηλέφωνο: 2106713399

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το ρούχο που εσύ δε θες πια γιατί δεν είναι της μόδας, μία κοπέλα μπορεί να το έχει ανάγκη – ακόμη κι αν είναι αντρικό. Στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά, που έχει σκοπό την περίθαλψη των ορφανών και άπορων κοριτσιών έχουν ανάγκη από είδη ένδυσης. Το ίδρυμα βρίσκεται στην οδό Κλεισόβης 18 και το τηλέφωνό του είναι 2104515387.

Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1997 και στηρίζει τα «παιδιά του δρόμου», παιδιά που ανήκουν σε κάθε είδους μειονότητες αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα και προβλήματα. Τα γραφεία του βρίσκονται στη οδό Αρίστωνος 6-8 και Πιερίας 5 στον Κολωνό. Στο τηλέφωνο 2105239402 μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες.

Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι παντού και στέκονται βράχος στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Βοήθησε με όποιον τρόπο μπορείς το έργο τους, δωρίζοντας κάποια από τα ρούχα και τα παπούτσια που πλέον δεν σου χρειάζονται. Στην Αθήνα, θα βρεις τους «Γιατρούς του Κόσμου» στην οδό Σαπφούς 12. Τηλέφωνο: 2103213150.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v