Βορίδης: «Άμεσα 600 ευρώ στους πυρόπληκτους, αποζημίωση έως 6000 ευρώ»

150.000 ευρώ θα δώσει στους πληγέντες δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής το Υπουργείο Εσωτερικών, προς ανακούφιση των πυρόπληκτων.
Βορίδης: «Άμεσα 600 ευρώ στους πυρόπληκτους, αποζημίωση έως 6000 ευρώ»
Οι εικόνες από την πύρινη λαίλαπα στη Βαρυμπόμπη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι τρομακτικές και δεν αφήνουν περιθώρια σχολιασμού. Ελπίδα όλων μας είναι να περιοριστούν το συντομότερο δυνατό, χωρίς να θρηνήσουμε καμία ζωή αλλά κι άλλες καταστροφές στους πνεύμονες πρασίνου της χώρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε άμεση εκχώρηση του ποσού των 150.000 ευρώ προς τους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βορειοανατολική Αττική.

«Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανακούφιση και την άμεση στήριξη των κατοίκων που υπέστησαν ζημιές», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Τόνισε μάλιστα ότι «θα διατεθούν από 60.000 ευρώ στους δήμους Αχαρνών και Κηφισιάς και 30.000 στον δήμο Διονύσου».

«Θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυρόπληκτους με ποσά έως 6.000 € και τις επιχειρήσεις με 8.000 € και να προχωρήσουμε, εν συνεχεία, στη στεγαστική συνδρομή, που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι» υπογράμμισε..

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «καταβάλλεται το 80% ενώ για το υπόλοιπο 20% υπάρχει η δυνατότητα λήψης δανείου με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων».

Σημείωσε ακόμη ότι «σε επίπεδο πρόληψης έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα σε αυτήν την περιοχή για τον καθαρισμό των δασών και των ρεμάτων».

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθούν υπόψη τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία διερευνώνται και βεβαίως σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται οι ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Σταμάτα τα αίτιά της αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό σε κάποιον αμελή μελισσοκόμο», κατέληξε.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v