Η ΕΡΤ έδιωξε δημοσιογράφο για ρατσιστικό σχόλιο

Η Δημόσια Τηλεόραση δεν έχει χώρο για ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε η ΕΡΤ μετά την παύση της συνεργασίας της με τον Δημοσθένη Καρμοίρη.
Η ΕΡΤ έδιωξε δημοσιογράφο για ρατσιστικό σχόλιο
Τέλος από την ΕΡΤ ο Δημοσθένης Καρμοίρης, που… «αστειεύτηκε» αναρωτώμενος πώς παρακολουθούν το μπαλάκι του πινγκ πονγκ οι Νοτιοκορεάτες με τα σχιστά τους μάτια.

Την παύση της συνεργασίας ανακοίνωσε η ΕΡΤ με μια λιτή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες πριν το ρατσιστικό σχόλιο της Τρίτης 27 Ιουλίου, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη για το ατυχές σχόλιό του σχετικά με την απόδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννας Κορακάκη, για την οποία ο Καρμοίρης είχε αποφανθεί πως «τα θαλάσσωσε».

Η Άννα Κορακάκη, που κατέλαβε την 6η θέση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, εξέφρασε την δυσφορία της για το σχόλιο που ακούστηκε μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης, και ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να απολογηθεί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v