Το κόλπο του Μεξικάνου που χρησιμοποιούν στη Μύκονο για τα πάρτι σε βίλες

Η ζωή στο νησί επανήλθε, όμως η Αστυνομία πονοκεφαλιάζει με τα παράνομα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται στο νησί των ανέμων.
Το κόλπο του Μεξικάνου που χρησιμοποιούν στη Μύκονο για τα πάρτι σε βίλες
Το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο τελείωσε, όμως τα πάρτι δίνουν και παίρνουν, προκαλώντας πονοκέφαλο στις αρχές, οι οποίες επιστρατεύουν τακτικές… ντετέκτιβ για να βεβαιώσουν τις παραβάσεις.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους. Οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους, ενώ έχουν αναπτύξει καλή.. ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φτάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν, βεβαιώνοντας τα πρόστιμα.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το «κόλπο» που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή του νόμου και την βεβαίωση του προστίμου.

Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φτάνουν στους ενοικιαστές σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους. Ουσιαστικά οι διοργανωτές των πάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν… Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εξετάζεται η πιθανότητα αλλαγής στον σχετικό νόμο για την διασπορά του ιού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι «ενοικιαστές» διοργανώνουν κορωνοπάρτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v