Γεωργιάδης: «Μόνο καθήμενοι κι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το φετινό θα είναι καλοκαίρι καθήμενων ανακοινώνοντας όσα θα ισχύσουν στην εστίαση μέχρι 31 Αυγούστου.
Γεωργιάδης: «Μόνο καθήμενοι κι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους»
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε όλα όσα αναμένεται να ισχύσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας.

Το φετινό είναι καλοκαίρι καθημένων, ο ιός δεν αφήνει κανένα περιθώριο, υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση αυτού του μέτρου, τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι τα περισσότερα συγκεντρωμένα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκαν σε χώρους όπου ήταν πολύ έντονος ο χορός και η σωματική επαφή.

Σε συνέχεια του χθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργός ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε τι πρόκειται να ισχύσει μέχρι τις 31 Αυγούστου στη χώρα.

- Σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες

- Από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους

- Για τους υπαίθριους χώρους μπορεί να υπάρχει μεικτή λειτουργία

- Αθλητικοί χώροι και αγώνες μόνο με αμιγείς χώρους

- Στους αμιγείς χώρους θα μπαίνουν ανήλικοι που δεν υπάγονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού

- Θα δίνεται πέντε ημέρες άδεια στους στρατεύσιμους ως κίνητρο για να εμβολιαστούν.

Τι θα ισχύσει τελικά με τα πρόστιμα;

Στην πρώτη παράβαση, για τα  καταστήματα εμβαδού <200τ.μ. προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στηνεπιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες.

Για τα καταστήματα εμβαδού >200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες.

Για τη 2η παράβαση: Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

Με πληροφορίες από το euro2day.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v