Πρώην καλόγρια έκλεψε 800 χιλιάρικα από κολλέγιο και τα τζόγαρε

Η πρώην υπεύθυνη του φιλανθρωπικού ταμείου ενός καθολικού κολλεγίου μάλλον δεν θα είναι ανάμεσα στους αναμάρτητους που θα πετάξουν πρώτοι τον λίθο.
Πρώην καλόγρια έκλεψε 800 χιλιάρικα από κολλέγιο και τα τζόγαρε
Η Mary Margaret Kreuper σίγουρα δεν είναι η καλόγρια που έχεις συνηθίσει. Η απίστευτη ιστορία της, που έρχεται από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, λέει πως η 79χρονη σήμερα γυναίκα ήταν διευθύντρια στο Torrance’s St. James Catholic School και επί χρόνια υπεύθυνη του ταμείου με τα χρήματα που μαζεύονταν από εράνους και οικονομικές συνεισφορές στο σχολείο, υπέρ πτωχών και αδυνάμων σύμφωνα με τις επιταγές της χριστιανικής θρησκείας.

Όλα καλά κι ωραία μέχρι εδώ, και η κ. Kreuper κατέθετε κανονικά στην τράπεζα τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονταν. Μόνο που ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σήκωνε μέρος αυτών των ποσών, κατέστρεφε τα αρχεία των αναλήψεων, και έπαιζε τα λεφτά στο καζίνο.

Όταν η απάτη της αποκαλύφθηκε, οι αρχές διαπίστωσαν με έκπληξη πως η κ. Kreuper είχε παίξει μέσα σε μια δεκαετία, από το 2008 ως το 2018, 800.000 δολάρια από το φιλανθρωπικό ταμείο του κολλεγίου.

Η ίδια δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο, με τον δικηγόρο της να υποστηρίζει πως «δυστυχώς αντιμετώπιζε μια ψυχική νόσο η οποία θόλωνε την κρίση της και την οδηγούσε να κάνει πράγματα που διαφορετικά δεν θα έκανε».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v