Τύποι που συναντάς σε κάθε σούπερ μάρκετ

Ο «βιολογικός», ο «λίσταρχος», ο «κουπονάτος» και τα άλλα παιδιά που συναντάμε σε κάθε μας επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.
Τύποι που συναντάς σε κάθε σούπερ μάρκετ
Στη λίστα με τις «δουλειές του σπιτιού» το σούπερ μάρκετ για άλλους είναι αναγκαίο κακό και για άλλους μια ευχάριστη έξοδος που φέρνει στο μυαλό χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις στον διάδρομο με τις σοκολάτες. Ειδικά την περίοδο του λοκντάουν με το σούπερ μάρκετ ήρθαμε πιο κοντά μιας και δεν είχε και πουθενά αλλού να πας. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι σε κάθε μα κάθε επίσκεψή μας, συναντούσαμε χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων που σίγουρα κάτι σου θυμίζουν και σένα.

Ο «λίσταρχος»

Πρόκειται για τύπο που έχει γράψει στον ψυγείο του με μεγάλα γράμματα την ατάκα του Ρος από ένα επεισόδιο των F.R.I.E.N.D.S. που συνωμοτικά έλεγε «always stick to the list». Ξεχωρίζει από μακριά γιατί ξετυλίγει ένα χιλιοδιπλωμένο Α4 χαρτί όπου κι έχει γράψει τα ψώνια του μήνα. Ακολουθεί επακριβώς όσα είναι γραμμένα στη λίστα του και τηλεφωνεί σε κάποιον (πιθανότατα στη μάνα του) όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο κάτι που ήθελε. Για κάποιον περίεργο λόγο συνήθως φοράει γυαλιά και περνάει τουλάχιστον 4 φορές από τον ίδιο διάδρομο, ψάχνοντας τις ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα.

Ο «βιολογικός»

Χαρακτηριστική περίπτωση καλογυμνασμένου/ης η οποία πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ με αμφίεση δρομέα (regular fit μπλουζάκι, κολάν και αθλητικά παπούτσια). Επιλέγει αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα (από φρούτα, λαχανικά και αυγά μέχρι σοκολάτες και ρεβύθια) κι έχει ένα μειδίαμα κάθε φορά που σε βλέπει να εξομολογείσαι τον έρωτά σου στα κρουασάν και στις κατεψυγμένες πίτσες. Πλήρωνε αποκλειστικά με κάρτα και πριν το λοκντάουν, χρησιμοποιώντας χάρτινες ή πάνινες τσάντες μπιφότ ιτ γουός κουλ.

Ο «κουπονάτος»

Τον συγκεκριμένο θα τον συναντήσεις στο ταμείο όπως είναι φυσικό και θα σε καθυστερήσει λίγο παραπάνω μέχρι η ταμίας να εξαργυρώσει όλα τα κουπόνια που θα της δώσει. Γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά όλες τις προσφορές τόσο του καταλόγου του σούπερ μάρκετ όσο και τις ηλεκτρονικές κι έχει προμηθευτεί εγκαίρως όλα τα εκπτωτικά κουπόνια που είναι διαθέσιμα για τις συναλλαγές του. Εκτός των άλλων συχνά πυκνά αγοράζει ηλεκτρικές συσκευές αλλά και μπουρνουζοπετσέτες επίσης με κουπόνια που παίρνει κάθε φορά που ψωνίζει. Έχει μάλιστα και μια σούπερ ντούπερ κάρτα που ποτέ δεν έχεις ξαναδεί, με την οποία μαζεύει έξτρα πόντους εξαργύρωσης για τις επόμενες αγορές του.

Ο «αντισηπτικός»

Ο συγκεκριμένος είχε πάντοτε μια υποχόνδρια τάση όμως με τον κορωνοϊό ήρθε και παράγινε. Πλέον φοράει τριπλή μάσκα, ενώ συχνά πυκνά απολυμαίνει με αντισηπτικό τα γάντια μιας χρήσης που φορά. Έχει στοκ σε αντισηπτικά και απολυμαντικά που θα ζήλευε και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και τσακώνεται με τον υπεύθυνο του καταστήματος, γιατί δεν έχουν φέρει ακόμη συσκευές αποστείρωσης από αυτές που βλέπει κάθε βράδυ στο telemarketing.

Αυτός με το κατοχικό σύνδρομο

Θα τον πετύχεις συνήθως στον διάδρομο με τα ζυμαρικά, τα αλεύρια και τη ζάχαρη, να φορτώνει προϊόν στα δύο καρότσια που έχει πάρει παραμάζωμα. Στραβώνει κάθε φορά που κάποιος τον ρωτά αν έχει εστιατόριο, ενώ εκείνος έχει βγει για τα ψώνια της εβδομάδας. Κυκλοφορεί με μόνιμο άγχος φορεμένο στο πρόσωπό του μπας και δεν προλάβει τις πολυσυσκευασίες με τα χαρτιά υγείας που διαφήμιζαν στην τηλεόραση, ενώ οι υπάλληλοι στον διάδρομο με τα απορρυπαντικά τον ξέρουν με το μικρό του.

Ο αναποφάσιστος

Κλασική περίπτωση τύπου που δυστυχώς εξυπηρετείται πριν από σένα στον πάγκο των τυριών και των αλλαντικών. Του παίρνει περίπου ένα τέταρτο να αποφασίσει αν θα πάρει φέτα δοχείο ή βαρέλι, ενώ όταν περάσει στα κίτρινα τυριά τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Παράλληλα από το καρότσι του περνάνε όλες οι συσκευασίες μπισκότων του σούπερ μάρκετ, την ώρα που ο «αντισηπτικός» καταπίνει υπογλώσσια. Βραχυκυκλώνει στα λαχανικά συνήθως ανάμεσα σε μαϊντανούς, δυόσμους κι άνηθους ενώ μυρίζει κι όλα τα μαλακτικά μέχρι να καταλήξει σε εκείνο που είναι πιο μυρωδάτο.

Ο βιαστικός

Άλλη μια περίπτωση τύπου που θα πετύχεις στην ουρά του ταμείου. Συνήθως είναι μιας κάποιας ηλικίας και γκρινιάζει, παραπονιέται, βρίζει και βαριανασαίνει γιατί βιάζεται κι ενώ ήρθε να πάρει δύο πραγματάκια περιμένει πάνω από μισή ώρα κι έχει πλέον κουραστεί. Ψάχνει συνεχώς έναν υπεύθυνο να διαμαρτυρηθεί που δεν λειτουργούν κι άλλα ταμεία και πλευρίζει όλους τους προπορευόμενους πελάτες για να του δώσουν τη θέση τους επειδή έχει διπλοπαρκάρει και βιάζεται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v