Τύποι που συναντάμε στα ΜΜΜ της πανδημίας

Αυτός που φοράει τη μάσκα κατωσάγονα, ο συνομωσιολόγος, ο «ντόκτορας» και τα άλλα παιδιά που συναντάς σε μια διαδρομή με τα ΜΜΜ της πανδημίας.
Τύποι που συναντάμε στα ΜΜΜ της πανδημίας
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της χώρας μοιάζουν λίγο πολύ με τον Νίκολας Κέιτζ. Δηλαδή, λατρεύουμε να τα μισούμε. Αναγκαίο κακό για αυτούς που οικονομικά δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτοκίνητο αλλά και για όσους θέλουν να αποφύγουν το ατελείωτο μποτιλιάρισμα στις κεντρικές λεωφόρους της χώρας.

Όσοι τα χρησιμοποιούν συχνά, μπορούν να διακρίνουν εύκολα και τους χαρακτηριστικούς τύπους επιβατών που θα συναντήσεις σχεδόν σε κάθε διαδρομή με λεωφορείο, τραμ, μετρό, ηλεκτρικό και Προαστιακό. Το τελευταίο διάστημα λόγω πανδημίας έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, παραμένοντας τόσο γραφικά εκνευριστικοί όπως πάντα. Σου τους παρουσιάζουμε λοιπόν με την ελπίδα να μην χρειαστεί να κάτσεις δίπλα τους.

Αυτός που φοράει τη μάσκα κατωσάγονα

Πολλοί θα περίμεναν ότι ο συγκεκριμένος τύπος επιβάτη, θα ήταν αποκλειστικά κάποιος μπάρμπας, άξιο μέλος του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ωστόσο η πραγματικότητα δυστυχώς ξεπερνά τη φαντασία και δεν περιορίζει την ηλικία. Φοράει τη μάσκα στο σαγόνι, γκρινιάζει μόνος του για τα πάντα, κρυφοκοιτά μη σκάσει μύτη κάποιος σεκιούριτι, αστυνομικός ή ελεγκτής για να την ανεβάσει και πάλι στη σωστή της θέση και εννιά στις δέκα φορές έχει ξερόβηχα.

Ο συνομωσιολόγος

Ακολουθεί ενδεικτικό παραλήρημα που κανείς ποτέ δεν ζήτησε: «Άκου με, έμενα να σου πω. Τον ιό τον φτιάξανε οι Κινέζοι πιλοτικά για να φάνε τα παππούδια και να αντέξει το κράτος, να μην πληρώνει 500 εκατομμύρια συντάξεις. Στα εργαστήρια όμως, υπήρχε πράκτορας των Αμερικανών που πήρε φιαλίδια του ιού και μόλυνε και την Ευρώπη για να μείνει η Αμερική μόνη στον πλανήτη και να κάνει κουμάντο ο Ντόναλντ ο Τραμπ. Αλλά τον Τραμπ τον φάγανε τα σιωνικά πιόνια του Σόρος και τώρα μας φορέσανε τον Μπιντέν πως τον λένε.

Όμως ο Πούτιν ο Μακρόν η Μέρκελ κι ο Ερντογάν κάνανε κόμμα κρυφά από τους άλλους και βγάλανε τα εμβόλια που είναι πολύ επικίνδυνα, εμένα η ξαδέρφη μου που έκανε την έπιασε κόψιμο τρεις μέρες και θησαυρίσανε πίσω από την πλάτη μας. Αλλά δεν τα λένε αυτά στις ειδήσεις οι παλιό-αλήτες».

Ο «αντισηπτικός»

Φοράει διπλή μάσκα ολόσωστα ενώ τα γάντια του τα αποχωρίζεται μονάχα αν χρειαστεί να φορέσει άλλο ζευγάρι επειδή ακούμπησε κάτι. Η τσάντα του είναι το φαρμακείο του Σπορτ Μπίλι κι έχει μέσα από αντισηπτικά μαντηλάκια μέχρι ένεση επινεφρίνης γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τον κορωνοϊό. Μυρίζει ντετόλ ολόκληρος και δεν κάθεται ποτέ για να αποφύγει κάθε επαφή με πιθανή μολυσμένη επιφάνεια.

Ο «τουρίστας»

Χαρακτηριστική περίπτωση τύπου ή τύπισσας που χρησιμοποιεί σπάνια το μετρό και του έλαχε να έχει το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Περιφέρεται λες και τον έχει κλεισμένο στο Λαβύρινθο του Πάνα και ρωτάει αν πάει καλά για Σύνταγμα, παρότι βρίσκεται στον σταθμό του Συντάγματος. Σου μιλάει πολύ αργά και δυνατά για να ζητήσει οδηγίες και τρώει μισή ώρα στο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων για να βγάλει αυτό που χρειάζεται. Περίμενες ότι τον καιρό της πανδημίας, θα εκλείψει μα δυστυχώς είναι ακόμα ανάμεσά μας.

Ο τρομολάγνος

Ο χειρότερος όλων, σε στέλνει για αγχολυτικά με μία του κουβέντα. Θάνατος, τρόμος, καταστροφή. όλα στο μπλέντερ χτυπημένα. Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου εναλλάσσονται στα λόγια του, όσο ο κόμπος σου στο λαιμό μεγαλώνει. Συνήθως διαβάζει Μακελειό και κουβαλάει τουλάχιστον τέσσερις σακούλες από τη λαϊκή.

Ο «ντόκτορας»

Από μικρός ήθελε να μπει στην Ιατρική, αλλά στις Πανελλήνιες πέρασε βιβλιοθηκονομία και τον κέρδισαν οι βιβλιοθήκες της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, κάτι παραπάνω ξέρει από ιατρική από εμάς τους πληβείους κι έχει βγάλει το άχτι του τώρα, να κερνάει συμβουλές. Αν κάνεις το λάθος να του δώσεις χώρο ή διακόψεις τον μονόλογό του, την έκατσες. Θα ξεκινήσει η δωρεάν εξέταση σου που περιλαμβάνει φάρμακα, εναλλακτικές θεραπείες, μέχρι ειδικές ασκήσεις για να καταλάβεις από μόνος σου, αν είσαι θετικός στον κορωνοϊό. Κράζει συνεχώς κι αδιαλείπτως το ιατρικό προσωπικό της χώρας σαν κομπογιαννίτες και σκιτζίδες.

Ο «agent»

Φοράει μόνιμα ακουστικά και δεν ταράζεται ακόμη κι αν γριές ξεμαλλιάζονται στη διεκδίκηση της τελευταίας ελεύθερης θέσης. Εκτός από ακουστικά φοράει bluetooth και μια στέκα από αυτές που πουλάνε 12 ευρώ στο telemarketing για να μη σε πιάνει η ακτινοβολία. Κουβαλάει μαζί του δύο κινητά, ένα tablet κι ένα laptop για να είναι καλυμμένος σε κάθε περίσταση. Φοράει μαύρα γυαλιά και μια μάσκα που θα ζήλευε μέχρι κι ο Όπτιμους Πράιμ. Μιλάει σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σε τηλέφωνο/ skype/ zoom, ενώ στα γόνατά του έχει αποθέσει έναν χαρτοφύλακα. Κατεβαίνει πάντα στην πιο άκυρη στάση (π.χ. Ελαιώνας) και παίρνει για έναν περίεργο λόγο τον επόμενο συρμό προς την ίδια κατεύθυνση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v