8 τύποι συναδέλφων που σε κάνουν να εκτιμάς την τηλεργασία

Η δουλειά από το σπίτι σου έκανε καλό γιατί δεν αναγκάζεσαι να συναναστραφείς με αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους.
8 τύποι συναδέλφων που σε κάνουν να εκτιμάς την τηλεργασία
Τους έτρωγες κάθε μέρα στη μάπα και σου έσπαγαν τα νεύρα. Είναι εκείνοι οι εκνευριστικοί τύποι σε κάθε δουλειά που σε κάνουν να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που μπήκες στον εργασιακό σου χώρο.

Ευτυχώς για σένα, όμως όχι για αυτούς, οι ενοχλητικοί τύποι που απαριθμούμε παρακάτω δεν θα σε εκνευρίσουν για αρκετό καιρό ακόμα. Μέχρι να ξαναγυρίσεις με το καλό πίσω.

Ο γκρίνιας

Γκρινιάζει με το καλημέρα, με το που θα μπει μέσα στο γραφείο επειδή τίποτα δεν του πήγε καλά ούτε και σήμερα. Θα σε πιάσει από τα μούτρα να σου πει ό,τι στραβό του συνέβη τις τελευταίες ημέρες, και παρά τις προσπάθειές σου να τον κάνεις να καταλάβει ότι σε κάποιες περιπτώσεις φταίει κι αυτός, θα σε γράψει κανονικά. Και θα συνεχίσει τι γκρίνια του στον παραδίπλα.

Ο βαριεστημένος

Ενώ όλοι έχουμε μέρες που δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να χαζεύουμε βίντεο με ζωάκια στο YouTube και να κουτσομπολεύουμε με τους άλλους μέχρι το τέλος του οκταώρου, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος συναδέλφου έχει μόνο τέτοιες μέρες. Και φροντίζει με κάθε αφορμή να μας το υπενθυμίζει.

Ο κουτσομπόλης

Όλοι στις δουλειές  κουτσομπολεύουμε. Το θέμα είναι πόσο και με ποιους κουτσομπολεύεις. Γιατί είναι διαφορετικό να μοιράζεσαι μια στις τόσες τα πικάντικα νέα με λίγους συναδέλφους που θεωρείς (και) φίλους, από το να ξέρεις τα πάντα για τους πάντες και μέχρι το τέλος της ημέρας, να τα έχεις πει στους πάντες μην μπορώντας να κρατήσεις τίποτα κρυφό.

Ο βρωμίλος

Είναι ο συνάδελφος που κάνει μπάνιο μια φορά στις 15 και κατά προτίμηση κοντά σε Πανσελήνους, γιατί αλλιώς θα γίνει βρωμάνθρωπος. Κάθε φορά που σε πλησιάζει τρέμεις, ενώ μετά το «να σου καεί το ρούτερ», το «να κλειστείς στο ασανσέρ μαζί του», είναι η χειρότερη κατάρα που μπορείς να ρίξεις σε άνθρωπο.

Ο ταπεράκιας

Έχει ταπεράκια με κάθε πιθανή και απίθανη τροφή τα οποία φέρνει καθημερινά στη δουλειά και βρωμάει όλο το γραφείο. Μαγειρεύει συχνά μπρόκολο και φροντίζει να το βράσει κιόλας για να βρωμάει ακόμα πιο πολύ, ενώ η αγαπημένη του συνταγή είναι κρέας με σκόρδο και έξτρα σκόρδο μαζί με σκόρδο. Αν ξεχάσει κάτι στο ψυγείο, όλο το τμήμα βγαίνει έξω σαν να πρόκειται για άσκηση σεισμού.

Ο τροφοκλέφτης

Αφήνεις την αραβική πίττα/γιαούρτι/γεύμα σου στο ψυγείο, και την επόμενη ημέρα εμφανίζεσαι χωρίς ταπεράκι με σαλάτα. Εκεί κατά το μεσημεράκι που το στομάχι γουργουρίζει, ανοίγεις το ψυγείο, κοιτάς από δω, τίποτα. Κοιτάς πιο μέσα, τίποτα. Βλαστημάς και παραγγέλνεις τυρόπιτα. Ο κλέφτης φαγητού δεν κάνει μόνο κακό στη σιλουέτα και την ψυχική σου υγεία, αλλά και στον μηνιαίο προϋπολογισμό σου.

Ο γλείφτης

Είναι εκείνος που θα κολακέψει το αφεντικό, με κάθε αφορμή, θα του ανοίξει την πόρτα, θα του κάνει like σε ό,τι κι αν ανεβάσει στο Facebook, θα τον υπερασπιστεί παντού και πάντα, και δε θα του χαλάσει ποτέ χατίρι. Το κακό είναι πως αυτός ο τύπος θα πάρει προαγωγή πιο εύκολα από σένα και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό

Ο πέφτουλας

Την έχει πέσει στους πάντες, από την 19χρονη που κάνει την πρακτική της μέχρι την 65άρα καθαρίστρια, μιλά χαμηλόφωνα και παθιάρικα σε κάθε άτομο του άλλου φύλου ή του ίδιου, εφευρίσκει τις πιο απίθανες αφορμές για να σε ακουμπήσει και σε αγκαλιάζει λίγο πιο παθιασμένα από τους υπόλοιπους κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς που φεύγετε όλοι από το γραφείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v