Συνήθειες της καραντίνας που δύσκολα θα αποβάλλουμε

Αντισηπτικά, βιντεοκλήσεις και συνεχές πλύσιμο χεριών είναι μόνο κάποιες από τις συνήθειες της καραντίνας που δύσκολα θα αποβάλλουμε τα επόμενα χρόνια.
Συνήθειες της καραντίνας που δύσκολα θα αποβάλλουμε
Μετά από έναν χρόνο και βάλε πανδημίας μπορούμε προφανώς να ομολογήσουμε ότι οι ζωές μας άλλαξαν μιας και αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε σε μια πρωτοφανή νέα πραγματικότητα που επέβαλλαν οι υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες. Δεν γίνεται να μην παραδεχθούμε ότι κάποιες καραντίνο-συνήθειες θα κάνουμε καιρό να τις αποβάλλουμε, θέλοντας και μη. Σου παρουσιάζουμε τους λόγους παρακάτω.

Αντισηπτικό αγάπη μου

Χωρίς πορτοφόλι μπορεί να φύγεις από το σπίτι, χωρίς αντισηπτικό δύσκολα. Μπουκαλάκια, σπρέι, μαντηλάκια κι οποιαδήποτε άλλη εύχρηστη μορφή αντισηπτικού υπάρξει θα μας συνοδεύει για καιρό ακόμη, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά για την προστασία μας απέναντι σε κάθε μολυσματική ασθένεια.

Μάσκες σε χώρους συνωστισμού

Όσο κι αν μας εκνευρίζει να ανασαίνουμε κάτω από τις προστατευτικές μάσκες, είναι δεδομένο πως θα έχουμε τις καβάτζες μας τα επόμενα χρόνια, καθώς αν βρεθούμε σε χώρους με πολλά άτομα, είναι δεδομένο ότι θα ξυπνήσουν άσχημες αναμνήσεις. Για αυτό δεν θα μας κάνει εντύπωση αν τα επόμενα χρόνια -ειδικά στα μέσα μεταφοράς- αυξηθούν οι μασκοφόροι γύρω μας.

Ανέπαφες συναλλαγές

Μια από τις συνήθειες της καραντίνας που σίγουρα θα μας συνοδεύει για καιρό είναι αυτή των ανέπαφων συναλλαγών, μιας και αυξήθηκαν κατά κόρον σε όλα τα καταστήματα, τον καιρό της πανδημίας, διευκολύνοντας αυτούς που ποτέ δεν κουβαλούσαν χρήματα πάνω τους και κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των περιπτεράδων που 95 στις 100 δεν είχαν ρέστα από 50εύρο.

Bιντεοκλήσεις

Ισχύει ότι και προ πανδημίας οι βιντεοκλήσεις, είχαν μπει στη ζωή μας κυρίως για να επικοινωνήσουμε με φίλους/ συγγενείς που βρίσκονται μακριά μας. Ωστόσο την περίοδο της πανδημίας ήταν ίσως ο μοναδικός τρόπος που είχαμε για να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και να διευθετήσουμε θέματα στη δουλειά που απαιτούσαν την παρουσία μας. Τα επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η διαμεσολαβημένη επικοινωνία μέσω video, μιας και, όπως αποδείχθηκε, μπορεί έστω και σε ένα βαθμό να υποκαταστήσει την πραγματική.

Αποστάσεις σε μαγαζιά

Οι μπούκες που συνήθιζαν αφιονισμένοι καταναλωτές την περίοδο του Black Friday και το ανελέητο στριμωξίδι για να πάρεις ένα παντελόνι στα Zara είναι δεδομένο πως θα ελαττωθούν, μιας και μεγάλη μερίδα του κόσμου θα βλέπει με κακό μάτι τον συνωστισμό με αγνώστους.

Ηλεκτρονικές πληρωμές και συναλλαγές

Ήταν αναμενόμενο η πανδημία να εκτοξεύσει το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Παράλληλα σχεδόν όλες οι συναλλαγές με δημόσιους φορείς ψηφιοποιήθηκαν γλιτώνοντας το κοινό από άπειρη ώρα αναμονής κι εκνευρισμού για να πάρουν μια υπεύθυνη δήλωση ή να πληρώσουν έναν λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αγκωνιστικοί Χαιρετισμοί και μπουνίτσες

Η περίφημη covid «χειραψία» καθιερώθηκε τον καιρό της καραντίνας ως υποκατάστατο της πραγματικής προκειμένου να προστατευθούν οι χαιρετιζόμενοι από τον κορωνοϊό. Μην σου κάνει καμία εντύπωση αν συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ειδικά με άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις και συναντάς για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Τα έπλυνες τα χέρια σου;

Ελπίζουμε να ανήκεις σε αυτούς που πλένανε τα χέρια τους και προ πανδημίας. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως η καραντίνα άφησε πίσω της αυστηρούς κανόνες υγιεινής που συμπεριλαμβάνουν συνεχές πλύσιμο των χεριών, ειδικά όταν έρθουν σε επαφή με ψώνια, χρήματα, ή άλλα χέρια. Κρεμούλα χεριών να πάρεις κι όλα καλά θα πάνε, μη σκιάζεσαι.

Δεν πάμε μια βόλτα καλύτερα;

Ακόμη μια συνήθεια που κληρονομήσαμε από την πανδημία, είναι οι βόλτες με φίλους που μοιάζουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τις συγκεντρώσεις στο σπίτι που γινόντουσαν κατά κόρον προ covid. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν και τα επόμενα χρόνια, να αποφεύγουμε τις περιττές επισκέψεις σε κλειστούς χώρους, προτιμώντας μια βόλτα στη φύση, με την οποία ήρθαμε πιο λίγο κοντά (και μας αρέσει).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v