Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Στις 14 Ιουνίου θα γίνουν οι Πανελλαδικές ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας ενώ δεν θα υπάρξουν φέτος προαγωγικές κι απολυτήριες εξετάσεις.
Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές
Η Υπουργός Παιδείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου με βασικό θέμα τους κεντρικούς άξονες επαναλειτουργίας των σχολείων όπου και έκανε γνωστές τις ημερομηνίες διεξαγωγής των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε συνέχεια των όσων είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας χθες στο διάγγελμά του, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα σχολεία -νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια- θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου. Αντίστοιχα ανακοίνωσε ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια.

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self tests», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί πως η διάθεση των δωρεάν self tests θα συνεχιστεί, ενώ οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα διεξαχθούν ούτε και φέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δε θα διεξαχθούν ούτε φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο. «Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Εκτός των άλλων στάθηκε ιδιαίτερα και στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια. Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, η Υπουργός επισήμανε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v