Σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποφεύγουν οι Αμερικανοί ταξίδια στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα, λίγο μετά την ανακοίνωση ανοίγματος του τουρισμού.
Σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποφεύγουν οι Αμερικανοί ταξίδια στην Ελλάδα
Στο χθεσινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα σημάνουν το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαΐου θα ανοίξει κι ο τουρισμός, με την ελπίδα να μην πληγεί όπως συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι λόγω πανδημίας. Παρόλα αυτά όπως έγινε γνωστό στην αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ελλάδα μπήκε στις χώρες, για τις οποίες υπάρχει σύσταση αποφυγής ταξιδιού.

Συγκεκριμένα οι επικαιροποιημένες οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες ανέφεραν την μετατόπιση της Ελλάδας από την κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η παραπάνω εξέλιξη δεν αφορά μόνο τη χώρα μας καθώς το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών του σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως προστέθηκαν στο «Επίπεδο 4» όπως αυτό ορίζεται από τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε στην ΕΡΤ για την απόφαση και δήλωσε τα εξής: «η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19».

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επικαιροποίηση στις ταξιδιωτικές οδηγίες σύντομα: «Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο».

Πριν λίγες μέρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι χώρες που θα προστεθούν στο «Επίπεδο 4» αφού θα συστήνεται να αποφεύγονται τα ταξίδια στο 80% των χωρών παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v