Χαμός με το άνοιγμα τις εστίασης από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων

Η εστίαση ανοίγει μετά από αρκετούς μήνες, όμως οι μαγαζάτορες προβληματίζονται για την ημέρα που επιλέχθηκε.
Χαμός με το άνοιγμα τις εστίασης από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων
Μετά από μήνες κατεβασμένων ρολών, εστιατόρια και μαγαζιά ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά στις 3 Μαΐου.

Σε πρώτη φάση η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι.

Όμως η ημέρα που επιλέχθηκε για να γίνει το άνοιγμα δεν φαίνεται βολεύει για την προμήθεια των υλικών που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τα εστιατόρια, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά. Και αυτό γιατί προηγείται τριήμερη αργία.

Μιλώντας στον Real FM 97.8, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ανέφερε ότι «έγινε μια ανακοίνωση χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, καμία συζήτηση με τον κλάδο. Ένα άνοιγμα εν μέσω αργιών, και υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το πώς θα τροφοδοτηθούν οι επιχειρήσεις με φρέσκα προϊόντα ότι είναι κλειστοί οι προμηθευτές».

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των αποστάσεων και του ωραρίου, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε κανένα στοιχείο, ακούω δύο μέτρα τραπέζι με τραπέζι και καρέκλα με καρέκλα», κάτι που όπως επεσήμανε δεν είναι βιώσιμο για τις επιχειρήσεις.

«Αιφνιδιαστήκαμε με την ανακοίνωση που έγινε για την εστίαση. Δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν είναι η σωστή χρονική στιγμή να ανοίξουμε την Δεύτερη μέρα του Πάσχα. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που σίγουρα πολλοί θα αντιμετωπίσουν μετά από 6 μήνες που τα μπαρ και εστιατόρια είναι κλειστά. Και δύσκολα θα μπορέσουν να λυθούν σε μια εβδομάδα που έχει πολλές αργίες», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Χρήστος Κουδούνης εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης.

Το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία ελήφθη, σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Όπως είπε, η ημερομηνία αυτή είναι που δίνει άδεια το κράτος για την λειτουργία της εστίασης και κάθε επιχείρηση μπορεί να ανοίξει αργότερα, αν δεν είναι έτοιμη.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα νωρίτερα από τις 3 Μαΐου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v