Ένταση και μηνύσεις από γονείς σε σχολεία για τα self tests

Δεν υποδέχθηκαν με καλό μάτι όλοι οι γονείς τα self tests με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις και μηνύσεις σε σχολεία της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης.
Ένταση και μηνύσεις από γονείς σε σχολεία για τα self tests
Την ώρα που τα self tests έχουν μπει στην καθημερινότητα των μαθητών της χώρας, υπάρχουν εντάσεις κι έντονες διενέξεις επί του θέματος, προερχόμενες κυρίως από γονείς.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα στο 1ο Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τη στιγμή που μια μητέρα υπέβαλλε μήνυση κατά της διεύθυνσης του σχολείου επειδή δεν άφησαν το παιδί της να μπει για μάθημα χωρίς αρνητικό self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1 ομάδα μαθητών πραγματοποίησε κατάληψη του κτιρίου, ωστόσο μετά από ένταση που επικράτησε μεταξύ από μαθητές, γονείς και καθηγητές αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες. Ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου μάλιστα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «σαν 15μελές αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη», ενώ υπογράμμισε ότι η απόφαση της κατάληψης ελήφθη παρά τη στήριξη που τους προσέφεραν γονείς να προχωρήσουν σε αυτή λέγοντας  ότι «έχουμε πανελλήνιες, θέλουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο, έχουμε κάνει μόνο δυο μήνες μάθημα».

Παράλληλα έντονες αντιδράσεις για τα self tests υπήρξαν και στην Κρήτη όπου έξι γονείς μαθητών κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου σε βάρος του διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, επειδή δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να συμμετέχουν στα μαθήματα.

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανός, μίλησε για το θέμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων τονίζοντας ότι «οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό».

«Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα» συμπλήρωσε περί του θέματος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v