Μητσοτάκης: «Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Star μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών από τον Σεπτέμβριο.
Μητσοτάκης: «Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο»

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star. Όπως ήταν φυσιολογικό αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα σχετιζόμενα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αρχικά έκανε έκκληση σε όσους ηλικιωμένους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα τις επόμενες μέρες. Χαρακτηριστικά είπε: «Καλώ τους ηλικιωμένους, τους παρακαλώ: να πάτε να εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν, είναι ασπίδα προστασίας τα εμβόλια, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και διαθέσιμα ραντεβού, είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας».

Έπειτα ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους από Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν επιθυμώ τώρα να δημιουργήσω εστίες αντιπαράθεσης, θα το δούμε σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο» προσθέτοντας ωστόσο ότι «όταν είσαι υγειονομικός έχεις ιερή αποστολή».

Παράλληλα μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι περίμενε πως το λοκντάουν θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. «Περιμέναμε ότι το λοκντάουν θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι», σημείωσε.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορείς να παρακολουθήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v