Ξεκίνησε η διάθεση των δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία

Διαθέσιμα είναι από σήμερα στα φαρμακεία τα self test που θα κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Ξεκίνησε η διάθεση των δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία
Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου η διάθεση των δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν όψει της έναρξης λειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, στις 12 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιείται απαραιτήτως δύο φορές την εβδομάδα, και το αποτέλεσμά του δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι μεν ήδη ανοιχτή, οι δηλώσεις όμως θα μπορούν να πραγματοποιούνται από την Κυριακή 11 Απριλίου, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Τα self test παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ του ενδιαφερόμενου, και η παροχή τους δηλώνεται σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται πως ο κάθε δικαιούχος δεν θα πάρει περισσότερα από δύο τεστ την εβδομάδα.

Όπως, βέβαια, ανακάλυψαν έκπληκτοι οι φαρμακοποιοί που χρησιμοποιούν την σχετική πλατφόρμα, η διατύπωση των σχετικών μηνυμάτων θυμίζει ένδοξες εποχές… σκόιλ ελικικού, και γράφει τα εξής:



Για να επιστρέψουμε στα τεστ μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα, θυμίζουμε πως το self test είναι ρινικό ταχείας ανίχνευσης, πραγματοποιείται με μπατονέτα που μπαίνει στη μύτη, και συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά. Τα τεστ πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο σπίτι, όχι στα φαρμακεία.

Σημαντική υποσημείωση: Το self test αφορά μόνο υγιή ασυμπτωματικά άτομα. Αν υπάρχουν συμπτώματα, πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται και μοριακός έλεγχος (γνωστός ως τεστ PCR). Υπενθυμίζεται επίσης ότι ένας στους τρεις φορείς του κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικός, εξ ου και τα self test κρίνονται απαραίτητα για την επιστροφή στα σχολεία.

Περισσότερα για την διαδικασία δήλωσης του αποτελέσματος και το χαρτί με το οποίο μαθητές και καθηγητές θα πηγαίνουν από Δευτέρα στο σχολείο, εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v