Μόσιαλος: Δύο τεστ την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι μαθητές

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι για να λειτουργήσουν τα σχολεία θα χρειαστεί να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα όλοι οι μαθητές.
Μόσιαλος: Δύο τεστ την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι μαθητές
Για τη διαχείριση της επιδημίας στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε πρόσφατη ανάρτησή του, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μόσιαλου οι μαθητές πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνονται δυο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία και όχι ένα, όπως μέχρι στιγμής έχει υπολογιστεί. Στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας τον επόμενο Δεκέμβριο και θα «χτυπήσει» όσους δε θα έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που αφήνει ο κορωνοϊός στον ανθρώπινο οργανισμό τονίζοντας ότι έχουν παρατηρηθεί νεφρολογικά και καρδιολογικά προβλήματα ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε κάτι σίγουρο ακόμη, με δεδομένο ότι οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η πιθανότητα να μεταδώσει κάποιος τον ιό μετά από τον εμβολιασμό, είναι μικρή και υπολογίζεται γύρω στο 10%-20%, επομένως θα πρέπει να εφαρμόζονται σωστά τα μέτρα προστασίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v