Μητσοτάκης: Οι περιορισμοί μπορεί να επανέλθουν

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών ο Πρωθυπουργός τόνισε πως οι περιορισμοί που μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν.
Μητσοτάκης: Οι περιορισμοί μπορεί να επανέλθουν
Με αφορμή το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων τα Σαββατοκύριακα, ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα είναι ρευστά και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για την πανδημία και παράλληλα προανήγγειλε ότι αν διαπιστωθούν υπερβολικοί συνωστισμοί οι περιορισμοί θα επανέλθουν.

«Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει σαφής αμφισβήτηση των μέτρων αλλά στην Ελλάδα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Ευρώπη. «Η μεγάλη πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα και θέλω να τους ευχαριστήσω. Αν δεν είχε συμβεί αυτό θα ήμασταν πολύ χειρότερα».

Ζήτησε, δε, από τους πολίτες που αναγνώρισε ότι έχουν «τεράστια κόπωση και διάχυτη αγωνία», να «σεβαστούν τον κόπο των υγειονομικών».

«Εάν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε χάσει ακόμα 8.000 ανθρώπους, μία κωμόπολη», είπε και προσέθεσε σχετικά με τους εμβολιασμούς: «είμαστε στην 5η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που έχουν εμβολιάσει ανθρώπους και με τις δύο δόσεις» και συμπλήρωσε πως στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας η χώρα μας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με 6,6%, βάσει μιας γαλλικής μελέτης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v