Επόμενα βήματα το άνοιγμα σχολείων και η εστίαση

Κυρίως από τα self test εξαρτώνται οι τελικές αποφάσεις για τις ημερομηνίες που θα ανοίξουν σχολεία και εστίαση.
Επόμενα βήματα το άνοιγμα σχολείων και η εστίαση
Τις ελπίδες της στα self test που αναμένεται να ξεκινήσουν να έρχονται στην χώρα από την επόμενη εβδομάδα βασίζει η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να λύσει τον γρίφο του ανοίγματος για σχολεία και εστίαση.

Έτσι, αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο είναι οι μαθητές του Λυκείου να επιστρέψουν στις τάξεις τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με τα Γυμνάσια να μετατίθενται για παρακάτω και τα Δημοτικά για μετά το Πάσχα.

Βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των Λυκείων είναι η διενέργεια self test σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές μία φορά την εβδομάδα (ο Ηλίας Μόσιαλος λέει πως θα έπρεπε να είναι δύο) εξ ου και η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην προμήθεια των self test σε μαθητές κάτω των 18 ετών και εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με την εστίαση, οι αποφάσεις αναμένονται μετά τα μέσα Απριλίου, και το άνοιγμα πριν το Πάσχα μοιάζει δύσκολο. Υπάρχει ωστόσο πιθανότητα να γίνει, με δύο ημερομηνίες να ακούγονται περισσότερο, την 19η και την 26η Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι ενθαρρυντικά, ο καιρός θα παραμείνει καλός και τα self test θα διανεμηθούν κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει σε πρώτη φάση μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών που ίσχυαν και πέρυσι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v