Χαλάρωση των μέτρων σε διαδημοτικές μετακινήσεις και λιανεμπόριο

Χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο και άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Χαλάρωση των μέτρων σε διαδημοτικές μετακινήσεις και λιανεμπόριο
Όπως είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το πρωί, η πολυπόθητη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού ήρθε. Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το αυτοκίνητο με τη χρήση του κωδικού «6» για έως 3 άτομα ή μια οικογένεια. Το μέτρο θα ξεκινήσει πιλοτικά για τα σαββατοκύριακα και θα τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου.

Αντίστοιχα από την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου θα ανοίξει και το λιανεμπόριο με χρήση κωδικού άπαξ διάρκειας 3 ωρών με τη μέθοδο του click away και click in shop κατόπιν ραντεβού. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε ανακατανομή των μέτρων για να δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας που θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης». Σημείωσε μάλιστα ότι «όπως και με τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικής θα ανοίξουν με κανόνες τη Δευτέρα στις 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου με χρήση κωδικού άπαξ για πώληση με click away και click in shop κατόπιν ραντεβού».

Παράλληλα επέστησε την προσοχή στους πολίτες ως προς την τήρηση των μέτρων: «Πρέπει να προσέξουμε -λόγω του 3ου και σφοδρότερου κύματος- και σας ζητώ κάτι απλό και δύσκολο: Προσοχή! Ό,τι κι αν κάνετε πρέπει να είναι με μάσκα και αποστάσεις. Πρέπει να παραμερίσουμε την κούραση μας όλοι εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Να προστατεύσετε τους γύρω σας και τον εαυτό σας». Και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μαζώξεις σε σπίτια, καθώς αυτό φέρνει «σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε».

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την άλλη, ανακοίνωσε ότι το Θριάσιο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε «Covid-only». Από τις 7 Απριλίου θα διαθέτει 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v