Κορωνοπάρτι με 53 άτομα στην Τούμπα

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε σε 21χρονη φοιτήτρια Erasmus από την Ισπανία που διοργάνωσε πάρτι στην Θεσσαλονίκη.
Κορωνοπάρτι με 53 άτομα στην Τούμπα
«Δεν γνώριζα όλες τις απαγορεύσεις, ούτε με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Στο Αλικάντε απ' όπου κατάγομαι ισχύουν λιγότερα μέτρα» δήλωσε στην απολογία της η 21χρονη Ισπανίδα, στην οποία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών με τριετή αναστολή και πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για την διοργάνωση πάρτι στην Τούμπα.

Πολλοί φοιτητές Erasmus «παγιδεύτηκαν» στην Ελλάδα τόσο στο προηγούμενο όσο και στο δεύτερο λοκντάουν, μην μπορώντας να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους, αλλά και μην έχοντας μαθήματα να παρακολουθήσουν –διά ζώσης τουλάχιστον. Για τα δε πάρτι, ούτε λόγος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φοιτήτρια από την Ισπανία κάλεσε 12 άτομα σε ισόγειο χώρο στην Τούμπα. Όταν η Αστυνομία εισέβαλλε ύστερα από καταγγελίες των γειτόνων για δυνατή μουσική και οχλαγωγία, βρήκε στον χώρο συνολικά 53 άτομα. Όλοι τους ήταν φοιτητές Erasmus, από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Η 21χρονη διοργανώτρια του πάρτι κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και αφέθηκε ελεύθερη. Σε όλους τους παρευρισκόμενους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v