Δημοσκόπηση: Το 35% των Ελλήνων θέλει άρση του λοκντάουν, το 34% παράταση

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση οι Έλληνες παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολίων, ενώ εμφανίζονται διστακτικοί σχετικά με την άρση του λοκντάουν.
Δημοσκόπηση: Το 35% των Ελλήνων θέλει άρση του λοκντάουν, το 34% παράταση
Μια νέα δημοσκόπηση από την Pulse είδε το φως της δημοσιότητας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την άρση ή παράταση λοκντάουν, τα εμβόλια, το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την κυβερνητική διαχείριση. Στην πανελλαδική έρευνα της Pulse που έγινε μέσω τηλεφώνου συμμετείχαν 1.306 άνθρωποι.

Σχετικά με την άρση του λοκντάουν οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι μιας και το 35% επιθυμεί άμεση χαλάρωση και το 34% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Επίσης, ένα 17% είναι υπέρ της παράτασης των περιορισμών για όσο χρειαστεί.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου. Συγκεκριμένα, το 42% εκτιμά ότι πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, το 30% επιθυμεί να ανοίξουν αρχικά τα σχολεία και το 14% να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όσον αφορά την επιθυμία για εμβολιασμό, οι συμμετέχοντες πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του, καθώς το 82% απάντησε ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

Αναφορικά τώρα την πρόθεση ψήφου, προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία με 37% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%. Το 7,5% δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, ενώ το 10,5% είναι αναποφάσιστοι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v