Η Αθήνα βυθίστηκε στο σκοτάδι για την Ώρα της Γης

Η Αθήνα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο κατέβασε τον διακόπτη για την Ώρα της Γης βυθίζοντας στο σκοτάδι την Ακρόπολη και άλλα δημόσια κτίρια.
Η Αθήνα βυθίστηκε στο σκοτάδι για την Ώρα της Γης

Το Σάββατο το βράδυ στις 20:00 είδαμε μια διαφορετική Αθήνα, από εκείνη που είχαμε συνηθίσει μιας και η Ακρόπολη, το Μνημείο του Φιλοπάππου, αλλά και δημόσια κτίρια όπως η Βουλή και το προεδρικό μέγαρο βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Όλα αυτά δεν συνέβησαν λόγω κάποιου μπλακ άουτ αλλά εξαιτίας της συμμετοχής της πρωτεύουσας στη φετινή Ημέρα της Γης. Για καλό σκοπό λοιπόν όλος ο πλανήτης κατέβασε τον διακόπτη του, προκειμένου να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων των πολιτών του.



Μάλιστα το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δίνοντας το παράδειγμα οικολογικής συνείδησης, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ παράλληλα μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του, μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Οι φωτογραφίες είναι από το πρακτορείο Intime.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v