Η ανδρική κοιλίτσα αρέσει στις γυναίκες σύμφωνα με έρευνα

Κακά μαντάτα για όσους λιώνουν να αποκτήσουν six pack: οι γυναίκες δεν φαίνεται να ενθουσιάζονται από το σφριγηλό ανδρικό σώμα.
Η ανδρική κοιλίτσα αρέσει στις γυναίκες σύμφωνα με έρευνα
Τελικά οι γυναίκες προτιμούν την κοιλίτσα στους άνδρες (ή “dad bod” όπως αναφέρεται αγγλιστί) από ένα καλογυμνασμένο σώμα.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε περίπου το 75% των ερωτηθέντων γυναικών σε μια έρευνα που διενήργησε το Dating.com, οι οποίες ανέφεραν πως προτιμούν τον μαλακό και στρογγυλό τύπο ανδρικού σώματος από έναν πιο σφριγηλό. 

Ο όρος “dad bod” έγινε δημοφιλής στα μέσα της δεκαετίας του 2010 για να ασκήσει κριτική στα καλογυμνασμένα σώματα ηθοποιών όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Κρις Πρατ και να «ενισχύσει» τα όχι και τόσο γυμνασμένα και με κοιλίτσες σώματα ηθοποιών όπως ο Τζέισον Σεγκέλ και ο Σεθ Ρόγκαν.

Στην έρευνα του Dating.com, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 2.000 συμμετέχοντες, το 20% των συμμετεχόντων ανέφερε πως το σχήμα του σώματος δεν είχε σημασία καθόλου όταν βρήκε σύντροφο. Μάλιστα μόνο στο 15% άρεσε ένας «τύπος σώματος Barbie ή Ken».

«Τα πολύ φιτ σώματα θεωρούνται ιδανικά όταν πρόκειται για την προσέλκυση ενός συντρόφου, ωστόσο οι χρήστες του Dating.com απέδειξαν ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα», δήλωσε η Maria Sullivan, αντιπρόσωπος - Πρόεδρος του ιστότοπου γνωριμιών. «Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές τείνουν να προωθούν τους τύπους σωμάτων ‘Barbie και Ken’, δίνοντας στους ανθρώπους την ιδέα ότι πρέπει να μοιάζουν έτσι για να βρουν ταίρι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δεν λειτουργεί έτσι ο πραγματικός κόσμος».

Τον Μάρτιο, ο ευτραφής ηθοποιός Τζόνα Χιλ ανέφερε στο Instagram για το πώς ένιωσε να συζητιέται το σώμα του στην παραλία.

«Δεν νομίζω ότι έβγαλα ποτέ το πουκάμισό μου σε μια πισίνα μέχρι τα 30 μου», έγραψε, «πιθανότατα θα είχε συμβεί νωρίτερα αν οι παιδικές μου ανασφάλειες δεν επιδεινώνονταν από το body shaming που δέχτηκε από τα μήντια».

Η ποικιλομορφία του σώματος υπήρξε καυτό θέμα και στη μόδα. Πέρυσι, το Savage X Fenty της Rihanna παρουσίασε το πρώτο αρσενικό μοντέλο μεγάλου μεγέθους, τον Steven G, ο οποίος διαφήμισε εσώρουχα 2ΧΛ. «Οι ευτραφείς άντρες, όπως και οι γυναίκες, δεν αντιπροσωπεύονται σχεδόν καθόλου», είχε δηλώσει η τραγουδίστρια στο Guardian.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v