Ιδέες για όμορφα διαλείμματα από την τηλεργασία

Εφόσον δουλεύεις από το σπίτι, σκεφτήκαμε δημιουργικούς τρόπους για να ευχαριστηθείς το διάλειμμά σου χωρίς να σε βλέπει κανείς.
Ιδέες για όμορφα διαλείμματα από την τηλεργασία

Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, αντίστοιχα και στην Ελλάδα, το lockdown φαίνεται ότι θα συνεχιστεί ακόμη λίγο καιρό και μαζί με αυτό δυστυχώς κι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Μπορείς να καταλάβεις λοιπόν ότι αντίστοιχα θα συνεχιστεί κι η τηλεργασία για σημαντικό αριθμό ανθρώπων, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού στο εργασιακό περιβάλλον. Επομένως, αν ανήκεις στους τυχερούς της κατηγορίας αυτής που δουλεύουν με τις πιζάμες, μπορείς να κάνεις τον δικό σου χορό νίκης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχει άγχος αν δουλεύεις από το σπίτι, μιας και οφείλεις να είσαι alert, ακόμη και εκτός ωραρίου. Για αυτόν τον λόγο σκεφτήκαμε ιδέες ώστε να εκμεταλλευτείς το διάλειμμά σου, με δημιουργικούς και χαλαρωτικούς τρόπους.

Πήγαινε μια βόλτα, ειδικά αν έχει ήλιο

Κλεισμένος μες στο σπίτι, είσαι αναγκασμένος πολλές φορές να περνάς σχεδόν όλη σου τη μέρα μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, πράγμα που καταντά ανυπόφορο κάποιες φορές. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, είναι σημαντικό να κάνεις το διάλλειμά σου και να πεταχτείς για μία βόλτα. Αν μάλιστα έχει ήλιο, τότε ακόμη καλύτερα, μιας και τα επίπεδα βιταμίνης D, λόγω κλεισούρας έχουν πέσει στα τάρταρα. Επίλεξε κάποιο πάρκο, κοντά στο σπίτι σου, ή διαφορετικά μια από τις αγαπημένες σου διαδρομές, στην πόλη που μένεις. Θα σε αναζωογονήσει, θα το δεις.

Δες την αγαπημένη σου σειρά

Θέλοντας και μη, αυτή την περίοδο κολλάς ακόμη περισσότερο με σειρές (είτε από Netflix και κάποια άλλη συνδρομητική πλατφόρμα, είτε τις παραδοσιακές κατεβασμένες) που βλέπεις. Τι καλύτερο λοιπόν να βάλεις να δεις ένα μικρό εικοσάλεπτο επεισόδιο από κάποια σειρά που παρακολουθείς για να χαλαρώσεις και να μην μείνεις πίσω στον μαραθώνιο που έχεις ξεκινήσει; Θα προτείναμε κάποια must κωμική σειρά (Brooklyn Nine Nine, Modern Family, Friends, Big Bang Theory, What We Do in the Shadows, Community) μιας κι αρκετά δράματα ζεις στη δουλειά ήδη.

Βάλε το αγαπημένο σου soundtrack και χόρεψε!



Πόσες φορές βρέθηκες στη δουλειά πηγμένος, κάτω από αμέτρητες δουλειές που πρέπει να γίνουν το επόμενο δίωρο άραγε; Θα απαντήσουμε εμείς για σένα. Πολλές! Εκείνες τις στιγμές σίγουρα θέλησες να πατήσεις ένα freeze pause κουμπί, να βάλεις τη μουσική που γουστάρεις και σαν άλλος Τραβόλτα να του δώσεις να καταλάβει με τις χορευτικές σου κινήσεις, εκτονώνοντας την ένταση.

Βιντεοκλήση και καφεδάρα

Είναι δεδομένο πως δεν είσαι ο μόνος που αυτή την περίοδο καταναλώνει σχεδόν το 99% του χρόνου του εντός σπιτιού. Πολλοί βιώνουν την ίδια κατάσταση κι ανάμεσά τους αρκετοί φίλοι. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την ευκαιρία του διαλλείματος και κάνε μια βιντεοκλήση σε κάποιον από αυτούς για να πιείτε μαζί το καφεδάκι σας. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το στέκι σας, αλλά πίστεψε μας κάνει εξαιρετική δουλίτσα. Πείτε τα νέα σας, χαλαρώστε κι ανανεώστε το ραντεβού σας για κάποια άλλη μέρα.

Ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι

Αν ανήκεις στους καπνιστές, τότε είναι φυσιολογικό να φουμάρεις λίγο παραπάνω, αυτές τις μέρες μιας και δουλεύεις από το σπίτι σου. Ειδικά μέρες που υπάρχει πολλή δουλειά, τότε το γραφείο στο σπίτι σου μοιάζει λίγο με ρεμπετοτεκέ και καλό θα ήταν αυτό να σταματήσει. Το μπαλκόνι σου κι εκείνες οι αναπαυτικές καρέκλες που χρυσοπλήρωσες αλλά πλέον ελάχιστα χαίρεσαι, σε περιμένουν για να απολαύσεις το τσιγαράκι σου σαν βασιλιάς! Παράλληλα μπορείς να περιποιηθείς κι εκείνες τις γλάστρες, που ποτίζονται μόνο όταν βρέχει.

Διαφραγματικές αναπνοές/ Χαλαρωτικές Ασκήσεις

Το γράψαμε και πιο πάνω. Το γεγονός ότι δουλεύεις από το σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άγχος. Ίσα, ίσα κάποιες φορές είσαι πολύ περισσότερο στην τσίτα, μιας και το ίντερνετ είναι πιο αργό, η οθόνη ταλαιπωρεί τα μάτια σου κι οι ειδοποιήσεις από τα 8 διαφορετικά chat που συμμετέχεις βαράνε σαν δαιμονισμένες. Τότε είναι που χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ, την τεχνική των διαφραγματικών αναπνοών που θα μειώσουν κατά πολύ τα επίπεδα στρες στον οργανισμό σου. Σε συνδυασμό με κάποιες εύκολες και χαλαρωτικές ασκήσεις, που θα πάρουν ελάχιστα λεπτά, θα επανακτήσεις την ηρεμία σου και θα συνεχίσεις έπειτα τη δουλειά σου, έχοντας βγάλει ένα μεγάλο μέρος από πάνω σου. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο για περισσότερα.



Power Nap αγάπη μου!

Δουλεύοντας από το σπίτι έχεις τη σπάνια δυνατότητα, αν αισθανθείς τρομερά κουρασμένος κι ότι τα μάτια σου κλείνουν, να πάρεις έναν πλήρως αναζωογονητικό power nap. Ξάπλωσε στην κρεβατάρα σου, απενεργοποίησε όλους τους ήχους των ειδοποιήσεων και βάλε το ξυπνητήρι σου να σε σηκώσει σε 20 λεπτά. Πίστεψε μας, δεν χρειάζεσαι παραπάνω. Και το δερματάκι θα στρώσει κι ο οργανισμός σου θα χαλαρώσει και για ακόμη μια φορά θα δεις πως ένα από τα οφέλη της τηλεργασίας είναι η δυνατότητα, να κοιμηθείς και λιγάκι αν χρειαστεί.
Φάε το μεσημεριανό σου σαν βασιλιάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που κόντεψες να πνιγείς για να προλάβεις να φας όταν βρισκόσουν στο γραφείο. Άλλες λιμασμένος από την πείνα κατασπάραξες κάποιο σάντουιτς σε μια γωνιά της κοινόχρηστης κουζίνας, με τον φόβο μην σε δει ο προϊστάμενος και σου κάνει και για αυτό παρατήρηση. Μέσω της τηλεργασίας, μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάλειμμά σου και να περιποιηθείς τον εαυτό σου όπως του αξίζει. Στρώσε το τραπέζι σου, βάλε κι εκείνο το σερβίτσιο που κρατάς για ειδικές περιστάσεις κι άνοιξε και το κρασί άμα λάχει που σου φέρανε στη γιορτή σου. Ένα ποτηράκι όμως, μην το παρακάνεις γιατί έχεις και δουλειά μετά. Φάε αργά κι απόλαυσε το φαγητό σου, δίχως το άγχος του να φας και πάλι στα γρήγορα. Να θυμάσαι ότι, όπως κι η καραντίνα έτσι κι η τηλεργασία θέλει καλοπέραση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v