Vintage ρουχάδικα που θα λατρέψει η ντουλάπα σου

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα vintage ρουχάδικα της χώρας που έχει ανάγκη η ντουλάπα σου για να γίνει ακόμη πιο στιλάτη.
Vintage ρουχάδικα που θα λατρέψει η ντουλάπα σου
Τα τελευταία χρόνια όπως θα έχεις παρατηρήσει, υπάρχει μια vintage άνοιξη ολούθε. Ολοένα και περισσότερα μαγαζάκια ξεφυτρώνουν για τους νοσταλγούς μιας άλλης εποχής που τα πράγματα ήταν πιο απλά κι ελαφρώς πιο ρομαντικά. Από τα παιχνίδια, τα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και τα ρούχα. Εμείς έχουμε μια αδυναμία παραπάνω σε όλα αυτά τα vintage ρουχάδικα, που δίνουν στο ντύσιμο μας στιλ μαζί με την απαραίτητη δόση νοσταλγίας και ρετρολαγνείας. Βάλαμε λοιπόν να παίζει το Vidage των 1000mods και με μπουκωμένα ηχεία ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τις νέες προσθήκες που θα λατρέψει η ντουλάπα μας.

Γουαδελούπη (Πρωτογενούς 12, Αθήνα)

Με όνομα υπέροχο και Vintage-ωτό η Γουαδελούπη στου Ψυρρή θα σε πάει ένα ταξίδι στον χωρόχρονο. Θα σε γυρίσει πίσω στη δεκαετία του 1980 και του 1990 με μια εξαιρετική ποικιλία second hand ρούχων και παπουτσιών που σίγουρα θα λατρέψεις. Με ευγενέστατο προσωπικό που θα σε βοηθήσει να διαλέξεις ό,τι κι αν ψάχνεις η Γουαδελούπη προσφέρεται για shopping αν λατρεύεις τις κόκκινες δερμάτινες ζώνες τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια, τα σουέτ παλτό, τις φραμπαλάδικες φούστες και τις εντυπωσιακές παντελόνες.

Μπορείς να τσεκάρεις το μαγαζί και να νιώσεις σαν διαφήμιση σε 90s περιοδικό τότε που ο κόσμος διασκέδαζε και πήγαινε κατευθείαν για δουλειά με τα ίδια στιλάτα ρούχα.

Trash (Σοφοκλή Βενιζέλου 13, Ρόδος)

Δεν θα αρχίσουμε να γράφουμε τους λόγους που λατρεύουμε τη Ρόδο, γιατί θα χρειαστούμε τουλάχιστον δύο μέρες για να τους απαριθμήσουμε όλους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όμως γιατί στους δρόμους της μπορείς να βρεις και μαγαζάκια σαν το Trash, που έχει μαζέψει διαλεχτά ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κι αξεσουάρ από τις δεκαετίες του 1920 μέχρι και του 1990. Πρόκειται για ένα vintage shop που τιμά τον χαρακτήρα του και τις νοσταλγικές του επιρροές, μέσα από μια ποικιλία επιλογών που θα ικανοποιήσουν τον ρετρολάγνο που μπορεί να κρύβεις μέσα σου. Πουλοβεράκια, πουκαμίσες κι άνετα φουστάνια που κλέβουν την παράσταση σε κάθε έξοδο, είναι μόνο κάποια από τα ρούχα που θα λατρέψεις.

Αν θες να βάλεις επιτέλους λίγο χρώμα στη ντουλάπα σου, τότε επιβάλλεται να κάνεις μια στάση από το Τrash και να εφοδιαστείς με ένα Floral Πουκάμισο και μπόλικα ψηλόμεσα τζιν.

Yesterday’s Bread (Καλλιδρομίου 97-89, Εξάρχεια)

Vintage χωρίς Εξάρχεια δεν γίνεται- και το αντίστροφο βεβαίως,, βεβαίως. Το Yesterday’s Bread στην Καλλιδρομίου είναι ένα από τα πιο ονομαστά vintage ρουχάδικα που μετρά όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 24 χρόνια στην πιάτσα. Τσάντες, καπέλα, τραγιάσκες κι ένα τεράστιο stand με τα πιο πολύχρωμα πουκάμισα που έχει δει ανθρώπινο μάτι είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που θα βρεις στον χώρο. Second hand-άδικο που μπορείς να βρεις οτιδήποτε σφράγισε παλαιότερες δεκαετίες το Yesterday’s Bread σε κάνει να νιώθεις σαν πρωταγωνιστής στους πρώτους κύκλους από τα Φιλαράκια, που αράζουν στο Central Perk καφέ κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Elephant Gang (Πλατεία Ιπποδρομίου 9, Θεσσαλονίκη)

Η συμμορία του ελέφαντα πέρα από τέρμα εμπνευσμένο όνομα, έχει δώσει στη Θεσσαλονίκη κι ένα υπέροχο vintage shop που έχει γίνει στέκι για τους φίλους της φάσης. Κολλεγιακά μπουφανάκια, κάπρι παντελόνια, γιλέκα και μια σειρά από τα πιο άνετα τζιν που θα φορέσεις ποτέ στη ζωή σου, συνιστούν μέρος της πραμάτειας του μαγαζιού που μας έκανε να λατρέψουμε και πάλι τα καρό πουκάμισα, τα crewknecks και τα φουσκωτά μπουφάν. Αν θες η ντουλάπα σου να γίνει λίγο πιο Urban cool τότε ξέρεις, πού να κάνεις στάση την επόμενη φορά που θα βρεθείς στη συμπρωτεύουσα.

V for Vintage (28ης Οκτωβρίου 65, Αθήνα)

Άλλο ένα ονομαστό βιντατζάδικο των Αθηνών, το V for Vintage σε προετοιμάζει από το όνομα και μόνο για όσα πρόκειται να βρεις στον χώρο του. Μια βόλτα θα σε πείσει ότι υπάρχουν second hand θησαυροί, έτοιμοι να «ξεκουραστούν» σε κάποια κρεμάστρα της ντουλάπας σου. Με εξαιρετικά προσιτές τιμές είναι σίγουρο πως το V for Vintage θα καλύψει τις ανάγκες σου σε crop top jackets, φαρδιά φουτεράκια, καρό φούστες κι αρβυλάκια που θα τονώσουν το coolness της παπουτσοθήκης σου.

Motel Vintage Store (Kαραϊσκάκη 167, Πάτρα)

Η Πάτρα είναι δίχως άλλο μια από τις πιο Vintage πόλεις στην Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο το Motel που έχει η Λάουρα κι ο Μιχάλης, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πατρινά μαγαζιά, μιας και γεμίζει με χρώμα τις ντουλάπες και τις ζωές των κατοίκων της πόλης. Πολύχρωμα και λουλουδάτα πουκάμισα, υπέροχα φορέματα και συγκλονιστικές παντελόνες σε ψάχνουν. Μαζί τους μοναδικά αξεσουάρ και δη σκουλαρίκια, ενώ το καλοκαίρι, αν θες όλα τα μάτια να γυρίζουν πάνω σου, επιβάλλεται να διαλέξεις από εκεί το μαγιουδάκι σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v