Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πουλάνε βιβλία, ρούχα και συναφή προϊόντα

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του αθέμιτου ανταγωνισμού, η κυβέρνηση προχωρά στην απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ.
Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πουλάνε βιβλία, ρούχα και συναφή προϊόντα
Για όσο διαρκέσει η καραντίνα και τα καταστήματα λιανικής είναι κλειστά, τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης.

Με σκοπό τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε εν μέσω καραντίνας, η κυβέρνηση προχωρά στην απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, όπως για παράδειγμα, παπούτσια, ρούχα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, βιβλία και παιχνίδια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την Τετάρτη.

Το αίτημα τέθηκε από τη Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και επιχειρηματικότητας, η οποία ζητούσε κατά τη διάρκεια του λοκντάουν να μην επιτραπεί στα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων να εμπορεύονται τα πολυάριθμα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν όπως είδη ένδυση ή είδη σπιτιού κατά την περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά με κρατική εντολή. 

Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53, στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54,

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v