Τσαρούχας: Παραδώσαμε τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο Πασχάλης Τσαρούχας για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στο θέατρο. Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Τσαρούχας: Παραδώσαμε τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον εισαγγελέα
Ο Πασχάλης Τσαρούχας παρέδωσε σήμερα στον Εισαγγελέα ολόκληρο το υλικό των καταγγελιών που έχει συλλέξει το ΣΕΗ για περιπτώσεις παράνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου.

Σε δηλώσεις του βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, ο ηθοποιός τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τσαρούχας.

Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Πληροφορίες της «Καθημερινής», αναφέρουν ότι στον φάκελο περιλαμβάνεται και καταγγελία πρώην ηθοποιού εις βάρος δημοφιλέστατου πρωταγωνιστή, ο οποίος φέρεται –κατά την καταγγέλλουσα– να τη βίασε πριν από χρόνια.

Ο καταγγελλόμενος πρωταγωνιστής και δημοφιλής ηθοποιός ελέγχεται ήδη από τις δικαστικές αρχές και για άλλες καταγγελίες περί σοβαρών σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αλλά και για μία περίπτωση που συνάδελφός του (γυναίκα) τον έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με ανακοίνωσή της ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των δημόσιων χειρισμών της στην υπόθεση Λιγνάδη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v